USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині підтопило майже дві тисячі гектарів угідь та присадибних ділянок

29 Грудня 2022 16:14
Станом на 28 грудня талими та дощовими водами на Волині підтоплено майже дві тисячі гектарів сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок.

Про це розповів Суспільному виконувач обов’язків заступника начальника Волинського регіонального офісу водних ресурсів Михайло Тимощук.

Найбільші підтоплення фіксують в північних громадах області.

«Шацьк, Ратнівщина, Стара Вижва, Камінь-Каширщина та Любешівщина – там, де були більші запаси снігового покриву. Зараз сталося різке танення», – каже Михайло Тимощук.

У регіональному офісі водних ресурсів зазначають – підтоплення на Волині наразі локальні і поки не мають масштабного характеру.

Також фахівці фіксують підняття рівня деяких річок. Зокрема і річки Цир на Камінь-Каширщині.

Зі слів Михайла Тимощука, на Камінь-Каширщині вже працюють насосні станції, які мають зменшити локальні підтоплення. Всього нині почергово вмикають від 5 до 15 насосних станцій із 46-ти, які є на Волині.

Нових опадів у перший тиждень нового року, зі слів Михайла Тимощука, не передбачають. Натомість плюсова температура сприятиме тому, що сніг, який іще лишився на півночі області, продовжить танути.



Як ми писали, вчора на Волині рятувальники відкачали воду із затопленого дитсадка та чотирьох домогосподарств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus