USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

На Волині п’яний чоловік відбирав автомат у поліцейського, який мав затримати його друга

8 Жовтня 2024 22:40
На Волині п’яний чоловік намагався відібрати автомат у поліцейського, який приїхав, щоб затримати його товариша. Тепер спритника покарали двома роками пробаційного нагляду.

Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду.

Інцидент стався ввечері 16 червня у селі Залісся Камінь-Каширського району. Тарас К. намагався завадити працівникові районного відділу поліції виконувати службові обов’язки. Він шарпав того руками за формений одяг, штовхав і намагався відібрати автомат.

Обвинувачений свою вину повністю визнав і просив його суворо не карати. Як пояснив, чинив опір поліцейському під час затримання знайомого. За даними експертизи, під час інциденту чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Читати ще: Волинянин залив балончиком обличчя сусіда, коли той зносив його огорожу

Потерпілий працівник поліції повідомив, що того дня виїхав на виклик: надійшло повідомлення, що на озері поблизу села Нуйно одна особа завдала ножового поранення іншій. Їм назустріч виїхав автомобіль Audi, яким керував обвинувачений, а поруч сидів імовірний нападник. Виявили транспортний засіб на подвір’ї одного з житлових будинків Залісся.

Спершу пасажир чинив опір, а згодом підбіг обвинувачений і намагався відібрати у поліцейського автомат. Останній був змушений застосувати сльозогінний газ. Потерпілий вважав, що волинянину варто обрати суворе покарання, що змусить обдумати свій вчинок і зробити належні висновки.

Читати ще: За 20 ударів – 20 тисяч компенсації: на Волині пенсіонер побив вчительку, коли забирав курку

Аналогічні показання надав суду свідок – напарник правоохоронця. За його словами, і обвинувачений, і товариш добре усвідомлювали, що перед ними поліцейські. Незважаючи на це, пасажир автівки розбризкав свідку в обличчя сльозогінний газ, погрожував ножем та гранатою, а обвинувачений у цей час намагався відібрати автомат в іншого патрульного.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 342 КК України, тобто як вчинення опору працівникові правоохоронного органу.

Суд визнав Тараса К. винним та призначив йому два роки пробаційного нагляду. Він має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу. Товариша судитимуть окремо.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus