USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

На Волині перевірятимуть рішення МСЕК та ВЛК, – Юрій Погуляйко

Сьогодні 18:18
Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко провів термінову нараду із керівниками правоохоронних органів, ТЦК та СП, медико-соціальних експертних комісій Волині, головними лікарями медзакладів, начальниками РВА та начальником обласного управління охорони здоров’я.

Про це повідомили в ОВА.

«Корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну. Цинізм та зухвалість ситуації просто вражає. Саме тому від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію», – зазначив начальник ОВА.

Нагадаємо, правоохоронці затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу за підозрою в незаконному збагаченні на мільйони доларів. Під час обшуків у її робочому кабінеті знайшли $100 тисяч, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Удома в неї вилучили $5 мільйонів 244 тисячі, €300 тисяч і понад 5 мільйонів гривень, а також коштовні прикраси, документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти. Під час обшуків керівниця МСЕК хотіла позбутися частини грошей – викинула у вікно дві сумки з $500 тисячами.

Читати ще: На Хмельниччині затримали керівницю МСЕК за підозрою в незаконному збагаченні на мільйони доларів

До слова, в області діє 10 медико-соціальних експертних комісій (обласна, Луцька міська, 4 міжрайонних, 3 міжрайонних однопрофільних спеціалізованих та 1 міжрайонна двопрофільна).

Тож за результатами наради очільник області доручив правоохоронцям негайно розпочати роботу з перевірки рішень МСЕК і ВЛК. У разі виявлення фактів необгрунтованого ухвалення таких рішень – ініціювати перегляд.

Також невідкладно розпочинається робота з викриття корупційних правопорушень у сфері службової діяльності системи МСЕК та військово-лікарської експертизи.

Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації доручено посилити моніторинг рішень МСЕК та ВЛК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пан Показати IP Сьогодні 19:44
Як казав колись перед виборами один знаменитий комік : " Зато пасмійомся ! ". На ліжку з мільйонами зелені мужик спить, по пів мільйони у сумках у вікно викидає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus