USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині педагогині шиють спідню білизну для військових

6 Грудня 2022 06:10
В одній зі швейних майстерень у місті Рожище жінки взялися шити спідню білизну для військовослужбовців. Матеріали приносять небайдужі.

Пошиттям спіднього у майстерні займаються дві жінки-педагогині. Багатодітна мама Аліна Альмужна працює в дитячому садочку. А переселенка Світлана Соляник – вчителька.

В майстерні Суспільне побувало, коли в місті відключили світло. Виробництво швачки не зупиняли. Поки чекали на електрику – взялися кроїти.
Зі слів Аліни Альмужної, люди приносять різну тканину. Шиючи спіднє, на принт швачки не зважають. Кажуть: головне – якість тканини.

«Буває і з сердечками, і з корабликами, от зараз – це леопардовий такий принт. Хлопцям дуже подобається, дуже задоволені. Шиємо ми гарними швами, щоб нічого не муляло, ніде не терло», – говорить Аліна.
Зі Світланою Аліна познайомилася, коли та, приїхавши на Волинь з Харківщини, шукала роботу.

«Я разом з донькою виїхала з окупації в кінці квітня, тобто з травня я тут, з Аліною працюємо з червня, виконуємо різну роботу, все, що нас просять, – самооборона, хлопці. З радістю у вільний час робимо», – говорить Світлана Соляник. Нині вчителька працює дистанційно. Після уроків щодня приходить в майстерню.
Кількість спіднього, яке відправили на фронт, жінки не рахують. Окрім них, в Рожищі працюють інші швачки. Тому нижню білизну відшивають сотнями. Окрім цього, в майстерні шиють інші необхідні для захисників речі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus