USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

На Волині оштрафували жінку, яка купила «інвалідність», щоб вивезти чоловіка за кордон

15 Вересня 2024 21:24
На Волині судили жінку, яка купила довідку про інвалідність, щоб із чоловіком виїхати за кордон. Тепер вона заплатить 68 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

У 2023 році Тетяна К. через Телеграм домовилася з невстановленою особою про підроблення документів щодо присвоєння їй групи інвалідності. Жінка надала свої персональні дані для внесення відомостей в довідку та пенсійне посвідчення, аби разом із чоловіком виїхати за кордон.

Читати ще: Купив довідку про інвалідність сина: чоловік намагався з підробкою проїхати через «Ягодин»

Зазначимо, що чоловіки, які мають дружин з інвалідністю I чи II групи та є їхніми опікунами, мають змогу покинути територію України під час воєнного стану.

У подальшому спритниця отримала папери про наявність інвалідності II групи. А вже 7 травня цього року подружжя намагалося виїхати через пункт пропуску «Устилуг» в Польщу. Проте підробку документів викрили прикордонники.

Читати ще: Віз онкохворого тестя на лікування: киянина судили за спробу перетнути «Устилуг» з підробленими документами

Обвинувачена визнала свою вину за трьома статтями Кримінального кодексу, уклавши відповідну угоду з прокурором. Вона вперше притягується до криміналу, має на утриманні неповнолітню дитину, працює як ФОП, є внутрішньо переміщеною особою.

Суд визнав Тетяну К. винною та призначив їй штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus