USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині оштрафували працівницю ТЦК, яка вимагала 600 доларів за бронювання чоловіків

Сьогодні 21:44
На Волині судили працівницю ТЦК, яка вимагала і отримала 600 доларів хабара. За ці гроші жінка обіцяла посприяти у бронюванні трьох працівників підприємства.

Як йдеться у вироку Нововолинського міського суду, її оштрафували на 42,5 тисячі гривень.

До Володимир-Волинського РТЦК та СП звернулася інженер з кадрів держпідприємства «Дирекція по будівництву об'єктів» щодо бронювання трьох працівників. Через деякий час жінці зателефонували з повідомленням, що відповідні документи неправильно оформлено.

Інженер з кадрів із цього приводу зустрілася з провідним спеціалістом відділення обліку мобілізаційної роботи Ніною М. У жінки, яка була відповідальною за бронювання, виникла ідея отримати вигоду від ситуації.

Читати ще: У Луцьку покарали працівників ТЦК та командира взводу, які допомагали ухилянтам уникнути служби

За надання відстрочки на шість місяців працівниця ТЦК попросила по 200 доларів за кожного працівника. Тобто загалом хотіла 600 доларів неправомірної вигоди. Ніна М. запевняла інженерку, що в інший спосіб розв'язати питання неможливо, а без бронювання чоловіків буде мобілізовано до лав ЗСУ.

Працівниця держпідприємства повідомила про ситуацію правоохоронцям. Задля викриття злочину 19 червня 2024 року вона передала кошти працівниці ТЦК, яку потім затримали.

Читати ще: На Волині судили депутата сільради, який просив 800 євро, щоб домовитися за відстрочку

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто як одержання неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення. Вона визнала вину та уклала угоду з прокурором.

Суд призначив Ніні М. штраф у розмірі 42 500 гривень. Ще шість тисяч вона заплатить за судові експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus