USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині оновили порядок надання одноразової матеріальної допомоги

9 Лютого 2024 06:19
Очільник Волинської обласної військової адміністрації підписав розпорядження про використання коштів обласного бюджету для надання одноразової грошової допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, постраждали від збройної агресії рф.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Отже, допомога надається на лікування, вирішення складних соціально-побутових питань, а також потерпілим внаслідок пожежі, стихійного лиха або збройної агресії рф. Один і той самий заявник може претендувати на допомогу один раз упродовж календарного року. Рішення про надання допомоги та її обсяг приймає депутат обласної ради, на чиє ім’я надійшло клопотання.

Для отримання допомоги громадяни звертаються до депутата Волиньради із заявою встановленого зразка, до якої додаються копія паспорта, ідентифікаційного коду та номер особового банківського рахунку заявника або адреса відділення Укрпошти, куди перераховуватимуться бюджетні кошти. Окрім того потрібні додаткові документи, якщо допомога:

– на лікування: виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою № 027/о, яка дійсна протягом шести місяців;

– на вирішення соціально-побутових питань: оригінал довідки про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні заявника; відомість з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків заявника та членів сім’ї за останні шість місяців; акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї; документ, що підтверджує належність заявника або членів сім’ї до пільгових категорій населення (за наявності);

– на ліквідацію наслідків стихійного лиха, пожежі або збройної агресії рф: копія документа, який підтверджує право власності на нерухоме майно або довідка органу місцевого самоврядування про належність заявнику неприватизованого нерухомого майна; довідка про класифікацію надзвичайної ситуації, видана відповідним органом місцевої влади; копія акту/довідки про пожежу, складеної підрозділом ДСНС; акт обстеження житлових або господарських будівель, пошкоджених внаслідок повені, зсуву, пожежі чи інших природних стихій, складений комісіями при місцевих органах влади із зазначенням розмірів завданих збитків; для осіб, чиї житлові/господарські будівлі пошкоджені внаслідок збройної агресії російської федерації – рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф, утвореної виконавчими органами сільських, селищних, міських рад або державними адміністраціями населених пунктів; копія інформаційної довідки про правопорушення або подію, видана в органах Національної поліції України.

Читати ще: Авто патрульним та допомога військовій частині: депутатська комісія Волиньради погодила виділення коштів силам оборони

Якщо заявник звертається за допомогою для члена сім’ї або близького родича, до заяви додаються документи, які підтверджують родинні зв’язки. У разі потреби сприяння в оплаті дороговартісного лікування хвороби, що загрожує життю та здоров’ю, або в інших особливих випадках депутат може ініціювати колективне звернення від депутатів обласної ради щодо надання грошової допомоги одній особі.

Виплата допомоги відбувається після видачі головою Волинської обласної ради відповідного розпорядження. Видатки для надання допомоги здійснюються у межах коштів, передбачених на ці потреби в обласному бюджеті на відповідний рік, а виплати громадянам – у межах асигнувань помісячного розпису видатків обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus