USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Волині обговорили проблеми лісового господарства

30 Травня 2021 13:17
У Камені-Каширському обговорили проблемні питання лісового господарства 23 округу.

Це відбулось під час круглого столу на тему: «Інтереси територіальних громад, деревообробників та лісогосподарських підприємств в умовах реформування лісової галузі», повідомляє народна депутатка Ірина Констанкевич у Фейсбуці.

Ірина Констанкевич, начальник Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства (ОУЛМГ) Олександр Кватирко, заступник начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський, голова бюджетної комісії Волинської обласної ради Орест Маховський, депутати облради Анатолій Бусько, Анатолій Філюк, голови територіальних громад 23 округу Олег Кух, Анатолій Дорошук, Олександр Ковальчук, Віктор Пась, Олександр Гаврилюк, представники приватного бізнесу та громадськості зібралися, аби у відкритій, конструктивній розмові обговорити великий пласт проблем та віднайти шляхи вирішення.
«Потреба круглого столу народжувалась на Любешівщині. Була необхідність прореагувати на багаточисленні звернення жителів села Седлище на незаконні вирубки лісу. Додалися й проблеми державних лісгоспів, деревообробників, малого та середнього бізнесу. Саме тому говорили про несанкціоновану вирубку лісу; місце лісничої галузі в економічному секторі як громади, так і області; роль та функцію державних лісгоспів», – зазначає народна депутатка.

Під час круглого столу обговорили також такі блоки питань:

- перспективи розвитку та реформування лісового сектору на регіональному рівні;

- заготівля деревини та виконання аукціонних зобов’язань державними підприємствами області;

- наповнення бюджетів територіальних громад від діяльності лісогосподарських та деревообробних підприємств;

- проблеми забезпечення деревообробних підприємств місцевою сировиною;

- захист інтересів жителів територіальних громад у збереженні та відновленні лісових насаджень.
Що було вирішено

Напрацювання на законодавчому рівні законопроєктів, які стосуються ринку й обігу деревини.

Внесення змін до чинного законодавства, зокрема, щодо режиму тиші і вирубок лісу (санітарні, головні рубки).

Відкрита співпраця між обласним лісовим господарством та приватним бізнесом.

Ірина Мирославівна наголосила: «Усі напрацювання за результатами обговорення фіналізуємо одним документом, який будемо виносити на розгляд профільного Комітету Верховної Ради України». Парламентарка також зауважила, що такі обговорення із залученням усіх гілок влади потрібні, адже це дає змогу детально вивчати проблематику, знаходити компроміси та конструктивно вирішувати питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Петро Показати IP 30 Травня 2021 17:48
Вони ше до того багато дров нарубали - і в прямому, і в переносному смислі ! Цілком достатньо їх заготовили, шоби садити - і в прямому, і в переносному смислі !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus