USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.60 10.75

На Волині невакцинований шкільний двірник виграв суд щодо відсторонення від роботи

13 Лютого 2022 22:08
На Волині невакцинований шкільний двірник позивався до Рожищенського ліцею №1 через відсторонення його від роботи. Суд зобов’язав навчальний заклад виплатити чоловіку зарплату за час прогулу та скасував наказ про відсторонення від роботи.

Про це стало відомо з рішення Рожищенського районного суду Волинської області.

Чоловік звернувся до суду з позовом до комунального закладу загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей №1», в якому просив визнати незаконним та скасувати наказ відповідача про його відсторонення від роботи; поновити його на посаді двірника комунального закладу; стягнути з відповідача на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Свої позовні вимоги чоловік обґрунтував тим, що 4 листопада минулого року йому повідомили про обов'язкове профілактичне щеплення від COVID-19, яке він зобов'язаний отримати, щоб і надалі мати можливість працювати на посаді двірника. Відзначалось, що у випадку неподання такого документу, його буде відсторонено від роботи без збереження заробітної плати. Згодом наказом директора його таки відсторонили.

Читати ще: На Волині невакцинована вчителька виграла суд щодо поновлення на роботі

Однак чоловік висловив думку, що наказ підлягає скасуванню, оскільки він є незаконним і таким, що грубо порушує його конституційні, природні та професійні права. Зазначив, що ні постановою КМУ, ні наказом МОЗ не встановлено обов'язку проходження працівниками закладів освіти профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 саме до 8 листопада. Він звернув увагу на те, що ні трудовим договором, ні наказом про прийняття на роботу, ні посадовою інструкцією не передбачено необхідності наявності у нього профілактичного щеплення проти COVID-19.

Керівництво ліцею просило відмовити у задоволенні позову, посилаючись на постанови Кабінету Міністрів України та накази Міністерства охорони здоров’я.

В підсумку суд задовольнив позов двірника частково, зокрема скасував наказ директора ліцею про відсторонення його від роботи. Також заклад освіти зобов’язали нарахувати і виплатити заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Glover Показати IP 14 Лютого 2022 00:52
Та вакцинація просто всіх вже дістала!
лучани Показати IP 14 Лютого 2022 08:23
Гнати вшию таких "працівників". Нехай працює в лісі, а не між людьми та дітьми.
скептик до лучани Показати IP 14 Лютого 2022 09:58
дур"пи більше потрібні владі, бо вона така сама дур"а
лучанин Показати IP 14 Лютого 2022 10:37
https://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/pravovij-zakhist/21664-verkhovnij-sud-nadav-roz-yasnennya-shchodo-vidstoronennya-nevaktsinovanikh-pratsivnikiv.html шкода двірника, бо даремно витратить час на судову тяганину
скептик до лучанин Показати IP 14 Лютого 2022 13:39
1.розяснення у листі ВС носять рекомендаційний характер і не є джерелом права. 2.відсторонюючи від роботи, керівник повинен мати НЕСПРОСТОВНІ докази, що працівник є носієм однієї із інфекційних хвороб, зазначених у ст. 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». КОВІД НЕ Є ЖОДНОЮ ІЗ ЦИХ ХВОРОБ !!!!!!. 3. якщо працівник НЕ КОНТАКТУЄ з іншими працівниками (двірник) і Є ЗДОРОВИМ, тобто не є носієм НЕБЕЗПЕЧНОЇ інфекційної хвороби (а КОВІД такою не є), він не створює загрози для здоровя оточуючих, тому його відсторонення є протиправним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus