USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Волині нетверезий чоловік зарізав двох собак: як його покарали

Сьогодні 12:24
На Волині нетверезий молодик ножем вбив двох собак. За це він ледь не втрапив за ґрати на п’ять років. Проте суд вирішив обмежитися умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду.

Жорстоке вбивство тварин сталося 3 січня 2024 року в одному із сіл Рівненської громади. Близько 19-ї години Іван С. проник на територію чужого будинку, де ножем зарізав двох собак, які були на прив’язі.

Обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся та запевнив, що такого більше не повториться. Пояснити причини своєї поведінки не зміг, однак вказав, що це могло бути наслідком вживання алкогольних напоїв.

Читати ще: Душила курей: волинянин, який зарізав сусідську собаку, ледве не потрапив за ґрати

Потерпіла пригадала: зранку дізналася від чоловіка, що їхні собаки лежать мертвими на подвір'ї. Через деякий час односельчани повідомили, що ще з вечора обвинувачений вихвалявся вбивством тварин, однак на той час йому ніхто не повірив. Лише після візиту дільничного винуватець зізнався у скоєному та попросив вибачення.

За висновками експертизи, молодик має поведінкові розлади, перебував на обліку в психіатра. На момент вчинення злочину був у стані гострої алкогольної інтоксикації (простого алкогольного сп'яніння), хоча не страждає на алкоголізм.

Читати ще: Судили жінку, яка переїхала на смерть собаку в Луцьку

Суд також врахував позицію потерпілої, яка просила суворо не карати вбивцю тварин, бо він є молодим і має перевиховатися.

У підсумку Івана С. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.162, ч.3 ст.299 КК України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років та штраф у 1700 гривень. Але реальне покарання замінили на 1,5 року іспитового терміну.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітька Показати IP Сьогодні 14:54
Наступного разу двох сусідів заріже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus