USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Волині надходження роздрібного акцизу зросли на 26%

Сьогодні 07:16
За підсумками першого півріччя 2024 року легальна реалізація лікеро-горілчаних товарів додала громадам Волині 72,2 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Це на 14,8 мільйона гривень більше від показників аналогічного періоду торік.

З огляду на сезон відпусток і період активного відпочинку в Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають споживачів від безвідповідального придбання та споживання продукції сумнівної якості.

«Купуючи підакцизну продукцію, подбайте про власну безпеку та наповнення бюджету», – рекомендують у податковій службі.

Читати ще: На Волині спрощенці додали до бюджету 734 мільйони гривень

Зокрема придбання та споживання лікеро-горілчаної продукції без марок акцизного податку вставленого зразка становить загрозу життю та здоров’ю громадян, наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Тож купуючи алкогольні напої, варто перевіряти наявність ліцензії для реалізації такої продукції у продавця та марки акцизного податку встановленого зразка на пропонованому товарі. Лише у випадку легальної торгівлі лікеро-горілчаною продукцією у фіскальному чеку, який зобов’язаний видати продавець, буде відображена сума роздрібного акцизу.

Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства суб’єктами господарювання.

Читати ще: На Волині громади залучили понад 1,5 млн грн туристичного збору

«Якщо ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, не маркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Повідомлення можете також надіслати поштою на адресу: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантовано)», – акцентують податківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus