USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині на фасаді сільської школи відкрили пам’ятну дошку загиблому Герою

4 Вересня 2023 20:14
У селі Духче Рожищенської громади, де народився та виріс Анатолій Михайлович Мартинюк, вшанували пам’ять загиблого захисника України. 3 вересня на фасаді місцевого закладу освіти, де навчався Герой, відкрили пам’ятну дошку.

Про це повідомили у міськраді.

На захід з нагоди відкриття меморіального знака завітали дружина та маленькі сини Героя, мама, сестра, брат, родина, зійшлися односельці загиблого вояка, представники влади, педагоги та школярі.

Як зазначив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук: «Ці пам’ятні дошки ми відкриваємо не для родин загиблих, вони відкриваються для майбутніх поколінь українців, аби вони усвідомлювали та розуміли одну просту істину: українці повинні бути об’єднаними, щирими та працьовитими, аби зробити цю державу сильною та потужною».

Учні та педагоги школи підготували літературно-мистецьку композицію, розповіли про життєвий шлях загиблого Героя, хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих захисників України.
Почесну місію відкриття пам’ятної дошки надали дружині загиблого. За християнською традицією меморіальний знак освятив місцевий священник о. Яків та усі разом помолилися за душу невинно вбитого Героя.
Анатолій Мартинюк двічі підіймався на захист рідної землі, спочатку була участь в АТО, після повномасштабного вторгнення знову взяв до рук зброю у перші ж дні війни – заради своїх дітей та сім’ї, заради їх мирного життя в Україні.

Загинув 48-річний командир відділення зенітно-ракетного взводу мотопіхотного батальйону, рядовий Анатолій Мартинюк 30 червня 2022 року в одній з найгарячіших точок – поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області, що на трасі Бахмут-Лисичанськ, яке було практично знищено російською артилерією.

Відповідно до Указу Президента України солдата Мартинюка Анатолія Михайловича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). А 1 травня 2023 року відповідно до Указу Президента України № 257/2023 Героя посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus