USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

На Волині на 170 тисяч оштрафували білоруса, який через війну не встиг вивезти авто з України

12 Вересня 2024 23:05
На Волині покарали білоруса, який не встиг вчасно вивезти автомобіль на іноземній реєстрації з України. Тепер він заплатить 170 тисяч, але зостанеться з власним авто.

Про це йдеться у постанові Любомльського районного суду.

6 липня 2021 року Олександр С. ввіз через митний пост «Дольськ» на територію України автомобіль Kia Sportage з білоруською реєстрацією. Але чоловік порушив термін тимчасового ввезення транспортного засобу, що в нашій державі становить один рік. Порушення виявили 7 серпня 2024 року на митному посту «Устилуг».

Читати ще: Понад 40 тисяч штрафу і вилучення авто: у Луцьку неповнолітнього водія судили вдруге за рік

На розгляд справи білорус не з'явився, а його інтереси відстоювала адвокатка. Захисниця зазначила, що причиною невивезення автомобіля стала воєнна агресія Росії проти України та введення воєнного стану.

Мовляв, у березні 2022-го її клієнт звертався у Рівненську митницю, на що отримав пояснення про незастосування термінів вивезення транспортних засобів під час війни. Із цього він зробив висновок, що терміни призупинено до закінчення воєнного стану.

Як зазначила, водій не мав умислу порушувати митні правила, а причиною того є російсько-українська війна. Тому просила суддів обмежитися усним зауваженням або штрафом без конфіскації автомобіля.

Читати ще: Вилучили автомобіль та стягнули 40 тисяч: у Луцьку на Набережній водій їздив без прав

Чоловік у вчиненому щиро розкаявся, вперше притягувався до відповідальності, на території України офіційно працевлаштований та сплачує податки, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, а автомобіль є єдиним транспортом в сім'ї та критично необхідний для потреб родини.

Дії Олександра С. кваліфікували за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України, тобто як перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування.

Суд визнав чоловіка винним і оштрафував його на 170 тисяч гривень.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus