USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

На Волині на 17 тисяч оштрафували водія вантажівки, який хотів відкупитися за порушення ПДР

Сьогодні 12:32
На Волині водій вантажівки дав хабара патрульним, щоб його не карали за порушення Правил дорожнього руху.

За це, як йдеться у вироку Нововолинського міського суду, він отримав 17 тисяч гривень штрафу.

Інцидент стався після опівночі 31 березня 2024 року у Нововолинську. Керуючи вантажним автомобілем Scania, Сергій Ш. порушив ПДР. Він проїхав на заборонний сигнал світлофора, а тому вантажівку зупинили поліцейські.

Після цього водій, щоб уникнути відповідальності за скоєне, запропонував працівникам поліції гроші. Ті відмовилися, але керманич повторив пропозицію вже в салоні поліцейського авто, давши двом сержантам 50 євро.

Читати ще: Пропонував 10 тисяч гривень після «п’яної» їзди: на Волині водія покарали за хабар патрульним

Обвинувачений свою вину повністю визнав, у вчиненому розкаявся та підтвердив зазначені обставини. Відомо, що він є уродженцем Житомирської області.

Суд кваліфікував дії Сергія Ш. за ч. 1 ст. 369 КК України, тобто як пропозицію і надання службовій особі неправомірної вигоди. Його визнали винним, оштрафувавши на 17 тисяч гривень, а 50 євро вилучили в дохід держави.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus