USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

На Волині на 1,5 млн оштрафують торговельну мережу, яка продавала алкоголь із підробленим акцизом

7 Січня 2024 16:19
Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області за результатами наявної податкової інформації встановили випадки невідображення обов’язкового реквізиту-цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої при роздрібному продажу алкогольних напоїв, а також випадки реалізації алкогольних напоїв з ідентичними реквізитами акцизних марок в одній із торговельних мереж на Волині.

Про це інформує ГУ ДПС у Волинській області.

Відсутність реквізитів марок акцизного податку у фіскальних чеках, які формуються РРО при продажу алкогольних напоїв, призводить до створення суб’єктами господарювання невідповідних розрахункових документів, за що передбачено застосування штрафних/ фінансових санкцій.

Читати ще: Продавав шини без чеків: у Луцьку оштрафували підприємця на 418 тисяч

У рамках проведення в грудні 2023 року 4 фактичних перевірок господарських одиниць відповідної торгівельної мережі, із залученням працівників управління контролю за обігом підакцизних товарів, задокументовано виявлені порушення.

За результатами проведених перевірок очікувана сума штрафних/фінансових санкцій, які будуть застосовані до відповідного суб’єкта господарювання, складає 1,5 млн гривень.

У податковій службі нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями.

Головне управління ДПС у Волинській області вкотре звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність краще, дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій бізнесу при здійсненні господарської діяльності в сфері розрахункових операцій.

Читати ще: На Волині суд на 2,9 млн грн оштрафував гонконгську компанію за незаконне ввезення рибальського обладнання
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ABC Показати IP 7 Січня 2024 20:52
Яку торгівельну мережу оштрафували? Де продають нелегальний алкоголь? Споживачу потрібно це знати. А то виходить новина ні про що: десь на Волині оштрафували невідомо кого. Навіщо таке публікувати?
додік до ABC Показати IP 8 Січня 2024 09:07
Для тиску на підприємство. Податкова зливає такі дані, щоб бізнес ішов "домовлятися".
Анонім Показати IP 8 Січня 2024 07:40
Вчора на вулиці Невідомій двоє невідомих побили одного невідомого. Поки що нічого невідомо.
1 Показати IP 8 Січня 2024 18:51
Фото закладу виклали, не підписали що ілюстративне. Ще не зрозуміло.
Олександр до 1 Показати IP 14 Січня 2024 00:31
Мені тупому незрозуміло
іт Показати IP 10 Січня 2024 10:46
алкоголь із підробленим акцизом в заголовку - це не про текст внизу: в чек не попала марка - ізза помилок обладнання / помилок касира при внесені марки, що погано зчитувалася/ невірного налаштування картки товарів і штрафувати за це - нонсенс - такі речі не приводять до втрат податків чи зниження податкового навантаження.це лише відображення акцизних марок в чеку! Жодного слова не сказано про фактичний товар з підробленими марками - бо його мабуть там і не було. Потім цих 1,5 млн штрафу мережа розкине на вартість товару. І товари стануть в мережі дорожчими,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus