USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині лише половина дітей вакцинована від кашлюка, дифтерії та правця

Сьогодні 19:10
Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує посилювати роботу з реалізації додаткових заходів імунізації (ДЗІ) проти кашлюка, дифтерії та правця дітей і дорослих в області.

Як повідомляють, в Україні тривають додаткові заходи з імунізації проти кашлюку, дифтерії, правця (ДЗІ) для груп населення, які пропустили планові щеплення у попередні роки, та яким необхідно їх надолужити. Ці хвороби входять до Національного календаря щеплень і є обов’язковими для населення. Вся вакцинація за Календарем щеплень – безоплатна. Найефективніший спосіб запобігти цим хворобам – підтримувати високий рівень імунізації в громадах.

Спільно з фахівцями центру, спеціалістами Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації та обласної організації Товариства Червоного Хреста України також з керівниками комунальних, приватних закладів охорони здоров’я області та ФОПів, котрі надають медичні послуги, відбулася онлайн-зустріч.

Читати ще: За пів року на Волині 308 осіб захворіли на туберкульоз, серед них – 7 дітей

Розглянули стан реалізації додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця дітей і дорослих, питання охоплення вакцинацією населення області за 8 місяців поточного року. Йшлось і про медичний та психологічний супровід пацієнтів із туберкульозом.

Доповідачем виступила координатор з реалізації кампанії додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця дітей і дорослих в області Беата Серватович.

Вона відмітила, що станом на 20.09.2024 у рамках проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюку, дифтерії, правця в області виконано 14 914 щеплень – 60,13% із запланованої кількості. Зокрема, дітям віком від 1 до 6 років проведено 3 174 щеплень проти кашлюку, дифтерії та правця (53,83% від запланованої кількості у цій віковій групі); дітям 7–17 років – 2 227 щеплень проти дифтерії та правця (57,99%); дорослим – 9 513 щеплень проти дифтерії та правця (63,15% від загальної кількості дорослих осіб, які підлягають на щеплення).

Закцентувала увагу на важливості комунікації сімейних лікарів з батьками дітей щодо питань вакцинації.

Розглянули також питання забезпеченості вакцинами, та визначили заклади, які мають на залишку достатню кількість вакцини АДП-М та можуть поділитись з іншими закладами задля продовження вакцинації дорослих.

Визначились з основними завданнями для успішної реалізації кампанії в області.

Дізнатися про свій вакцинальний статус, або дитини можна у сімейного лікаря чи педіатра. Якщо щеплення пропущене, або немає достовірних даних про проведені щеплення, медик дасть направлення на вакцинацію і проконсультує щодо подальшого плану дій.

Вакцини, необхідні для щеплення дітей і дорослих від кашлюка, дифтерії та правця, наявні в пунктах та кабінетах вакцинації. Вони закуплені державним коштом і є безоплатними для громадян України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus