USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

На Волині ледь не посадили пенсіонера, який вирощував дві сотні рослин конопель біля дому

26 Вересня 2024 21:13
На Волині покарали пенсіонера, який вирощував коноплі біля дому. Він міг сісти за ґрати на 3,5 року, але відбувся умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду.

У травні 2024 року Микола С. посіяв на присадибній ділянці насіння конопель без відповідного дозволу. Пагонів нарковмісної рослини було 246. Він доглядав за ними і вирощував для власних потреб, без мети збуту. У липні посіви конопель виявили працівники поліції.

Чоловік свою винуватість повністю визнав, розкаяся, просив суворо не карати. Його вину також підтверджують протокол огляду місця події, фототаблиця та результати експертиз.

Читати ще: На Волині жінка планувала продавати психотропи, щоб мати гроші на утримання дитини

Суд врахував, що чоловік вчинив умисний тяжкий злочин за ч. 2 ст. 310 КК України. А це незаконні посів та вирощування конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин. Відомо, що його вперше притягують до криміналу, має позитивну характеристику, не працює.

Миколу С. визнали винним і призначили 3,5 року позбавлення волі. Але тюремне покарання замінили роком іспитового строку. Також із пенсіонера стягнули 15 145 гривень за проведення судової експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus