USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Волині командир роти вимагав гроші із солдатів, щоб їх не покарали

Сьогодні 21:10
Командир роти здирав зі своїх підлеглих солдатів гроші. Натомість мав закрити очі на порушення дисципліни. На той час військова частина дислокувалася на Волині. А командир – уродженець Луганської області.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Минулоріч у жовтні, близько 20:00 вечора, командир роти побачив, що двоє його підлеглих були п’яними на службі. Начальник вирішив не займатися дисципліною в роті, а збагатити свою кишеню.

«Виявивши двох військовослужбовців, які перебували в стані алкогольного сп`яніння, висловив їм прохання надати йому неправомірну вигоду в сумі 20 000 грн (по 10 000 грн із кожного) за невживання заходів щодо притягнення останніх до адміністративної відповідальності за грубе порушення дисципліни. У подальшому, перебуваючи в місці тимчасового дислокування – лісовому масиві, одержав від підлеглих військовослужбовців гроші», – йдеться в матеріалах суду.

Читати ще: На Волині судили військового, який привіз із фронту дві гранати та патрони

Солдати переказали кошти на банківську картку командира. Спочатку один закинув «десятку», а через три дні другий. Після того, як командира роти викрили, той почав каятися. Мовляв, більше так не буде.

«Щиро розкаявся, має вищу освіту, на утриманні двоє неповнолітніх дітей, є військовослужбовцем ЗСУ, учасником бойових дій, за місцем несення військової служби характеризується виключно позитивно, був неодноразово нагороджений почесними відзнаками, отримував медалі», – зазначається в характеристиці обвинуваченого.

Читати ще: Залишив автомат без нагляду, а з нього застрелився сержант: на Волині судили солдата

Врахувавши наведені обставини в їх сукупності, суд вважав, що виправлення чоловіка можливе без ізоляції його від суспільства.

Військового оштрафували на 34 тисячі гривень. А ще суд на один рік позбавив його права обіймати посаду командира роти в Збройних силах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus