USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

На Волині кількість хворих на COVID-19 зросла утричі. Чи виявили новий штам FLiRT

Сьогодні 16:59
На Волині спостерігається зростання захворюваності на коронавірус. Минулого тижня кількість підтверджених випадків COVID-19 зросла утричі порівняно з попереднім тижнем. Спалахів хвороби, однак, в області не зафіксовано, як і нового штаму FLiRT.

Про це Волинським Новинам розповіли у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань, лікар-епідеміолог Валентина Хомутінкіна інформувала, що протягом останніх двох тижнів у Волинській області спостерігається ріст захворюваності на COVID-19.

«За даними закладів охорони здоров’я, минулого тижня в області зареєстровано підтверджений діагноз COVID-19 у 101 особи проти 32 випадків попереднього тижня. Тобто спостерігаємо зростання захворюваності у три рази. У більшості хворих недуга протікає в легкій формі. Протягом минулого тижня сім осіб потребували госпіталізації. Переважно хворіють дорослі. П’ять випадків від усіх захворілих – це діти, 21 випадок – люди віком понад 65 років», – прокоментувала Валентина Хомутінкіна.

Як вона додала, за даними багаторічного спостереження, з початку пандемії, така ситуація характерна для нашої області та відповідає цій порі року.

На сьогодні спалахів коронавірусу в області не зареєстровано. Також не зафіксовано нового субваріанту коронавірусу Omicron – FLiRT. На Волині циркулює штам Omicron, переважно JN.1 (Дженні).

Читати ще: Через екстремальну спеку в Греції – спалах коронавірусу. Є смертельні випадки

Завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Валентина Хомутінкіна закликала волинян дотримуватися правил гігієни та робити профілактичні щеплення, щоб вберегтися від зараження.

«Краще попередити хворобу, ніж її лікувати. У закладах охорони здоров’я області наявна вакцина Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму Omicron. Кожен охочий може вакцинуватися. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря чи безпосередньо до найближчого закладу охорони здоров’я. Також варто пам’ятати про дотримання елементарних правил, які можуть вберегти вас від зараження: зберігати дистанцію, уникати масового скупчення людей, за потреби дотримуватися маскового режиму, провітрювати приміщення, мити руки з милом, не торкатися обличчя брудними руками тощо», – зазначила лікар-епідеміолог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus