USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Кіберполіція викрила ківерцівських інтернет-шахраїв

7 Квітня 2017 15:17
Кіберполіція на викрила шахраїв, які через мережу інтернет ошукали волиняна на 2 тис. грн.

Зловмисники під приводом продажу цукру на веб-ресурсі шахрайським шляхом заволоділи грошима 37-річного волинянина у сумі 2 тис. грн.. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у прес-службі поліції області.

Потерпілий на одному із веб-ресурсів знайшов оголошення про продаж цукру, ціна якого була набагато нижче ринкової. Чоловік зв’язався з продавцем за номером телефону, який був вказаний в оголошенні, аби обговорити умови придбання обраного товару. Псевдопродавець повідомив, що для придбання цукру необхідно здійснити передоплату у сумі 2 тис. грн., перерахувавши кошти на платіжну картку.

Після перерахування грошей на вказаний рахунок, зловмисники оголошення про продаж цукру видалили. Бажаний товар потерпілий не отримав.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції встановили причетність до скоєння шахрайства трьох 25-річних мешканців райцентру Ківерці.

Учора, 6 квітня, кіберполіцейські спільно із слідчими Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури провели санкціоновані обшуки у їх помешканнях.

У результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили, зокрема, три системних блоки, п’ять флеш-накопичувачів, 2 тис. грн., сім мобільних телефонів, чернетки із записами оголошень.

Нині, за цим фактом триває досудове розслідування за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Мова йде про шахрайство. Правоохоронці проводять перевірку на причетність шахраїв до скоєння аналогічних злочинів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ківерчанин Показати IP 7 Квітня 2017 17:38
А П.І.Б. чому не називають???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus