USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

На Волині хочуть висадити 50 гектарів обліпихи

8 Березня 2024 21:13
Кластер «Ягоди Волині», який об’єднує 8 виробників і на загальній площі 271 гектар вирощує малину, суницю садову й альпійську, минулоріч зібрав перший промисловий урожай обліпихи. Плантацію з цією культурою площею 14 гектарів у кластері заклали 2020 року, а вже цьогоріч там планують розширення насаджень.

Про це повідомляє agronews.ua.

Так, усього обліпиху у кластері висадять на площі 50 гектарів, але робитимуть це поетапно, розповів керівник кластеру «Ягоди Волині» Віталій Ішмурат.

«Обліпиха – це та ягідна культура, врожай якої треба чекати 3 роки. Зараз в наших садах росте 8 сортів обліпихи. Деякі з цих сортів мені дуже сподобалися, іншим я дав шанс проявити себе у сезону 2024 року, адже поки що не побачив бажаного результату, тому вважаю, що робити якісь висновки ще рано», – зазначив Віталій Ішмурат.

Наразі загальна площа обліпихового саду кластеру «Ягоди Волині» становить близько 14 гектарів. Але восени 2024 року тут планують висадити 20 гектарів нового саду.

Читати ще: Луцька лікарка розповіла, що потрібно їсти, щоб зберегти здоровий зір

«Тому зараз ми готуємо ділянку для майбутнього обліпихового саду: проводимо електрику, водопостачання тощо. Загалом насадження з цією культурою плануємо розширити приблизно на 50 гектарів, але робитимемо це поетапно. Планується, що в 2024 і 2025 роках ми висаджуватимемо по 20 гектарів, а в 2026-му – ще 10 гектарів. Завдяки тому, що ми самостійно вирощуємо садивний матеріал обліпихи, ми уже визначилися з сортами, які будемо вирощувати».

Вирощену обліпиху в кластері «Ягоди Волині» заморожують і в подальшому експортують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus