USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На Волині хочуть створити регіональний центр підготовки до національного спротиву на базі центру «Тернове поле»

29 Жовтня 2023 15:53
Навчання з підготовки до злагодженого національного спротиву відбулися на базі навчально-тренувального центру «Тернове Поле».

Тренувальний полігон відвідали очільник ОВА Юрій Погуляйко, заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, Луцький міський голова Ігор Поліщук, начальники райвійськадміністрацій, командири військових підрозділів та формувань, керівники правоохоронних органів, силових структур та інших державних органів області, інформують в облраді.

Командир батальйону оперативного реагування «Луцьк» Роман Бондарук ознайомив присутніх із особовим складом, матеріальним забезпеченням, призначенням та завданнями, які виконує підрозділ.

Під інструктажем бійців добровольчого формування учасники навчань пройшли вишкіл з тактичної підготовки (опанували базові маніпуляції зі зброєю, патрулювання, реакція на контакт, пересування, комунікація та взаємодія легкої піхоти при штурмі та зачистці позицій умовного ворога), вогневої підготовки, а також з тактичної медицини (порядок евакуації та надання першої домедичної допомоги в «червоній» та «жовтій» зонах, робота за протоколом MARCH, тобто алгоритм дій за пріоритетністю для порятунку життя пораненого). Учасники навчань також ознайомилися з роботою операторів розвідувальних БПЛА та порядком ведення аеророзвідки.

«На базі тренувально-навчального центру «Тернове поле» є всі умови та можливості для підготовки учасників національного спротиву. В умовах воєнного стану – це надзвичайно актуально, більше того, цього вимагає закон України «Про основи національного спротиву». І досвід інструкторів та бійців Батальйон оперативного реагування «Луцьк», є неоціненним і вкрай затребуваним в умовах сьогодення», – підкреслив заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Центр був створений навесні 2022 року і за період своєї діяльності військову фахову підготовку пройшли більше 22 тисяч бійців ЗСУ.

«Зазначу, що центр має все необхідне для проведення таких тренувань. А інструктори продемонстрували заняття з тактичної підготовки, тактичної медицини та вогневої підготовки. В умовах воєнного стану такі тренування є надзвичайно важливими і потрібними. Тож разом із командирами військових частин, представниками охоронних структур та очільниками РВА обговорили необхідність у створенні регіонального центру підготовки до національного спротиву на базі центру», – повідомив Юрій Погуляйко.

Як додав Роман Бондарук, у такому центрі кожен цивільний громадянин мав би можливість не лише безкоштовно здобути первинні військові навички, а й підготуватись до служби у ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus