USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині хочуть розірвати договір з недобросовісним орендарем та повернути землі вартістю 36 млн грн громаді

19 Червня 2024 20:34
Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави в особі Прилісненської сільської ради та Камінь-Каширської районної військової адміністрації до суб’єкта господарювання, аби розірвати договори оренди, стягнути заборговану орендну плату та повернути громаді земельні ділянки загальною площею майже 135 га й вартістю більш як 36 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що, орендуючи невитребувані земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення із 2017 року, підприємство систематично не сплачувало за них орендної плати.

Читати ще: Недобросовісний орендар поверне Колківській громаді земельні ділянки вартістю 13,4 млн грн

Таким чином воно заборгувало у місцевий бюджет понад 380 тисяч гривень.

Окрім того, встановлено, що орендар не використовує земельні ділянки за цільовим призначенням, наразі вони не розорані та не засіяні.

Перебування ж землі в оренді у недобросовісного орендаря унеможливлює надання її іншим суб'єктам господарської діяльності.

У суді прокурори вимагатимуть стягнення заборгованих коштів, розірвання договорів оренди та повернення землі громаді.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Депутат Показати IP 19 Червня 2024 22:56
Коли брали землю, обіцяли "золоті гори", ми не хотіли давати , але переконали нас і майже 300 пайовиків віддали свої паї і на сьогодні ми не отримали жодної гривні за оренду, а орендар створив нові фірми, набрав кредитів , нас обдурив, договора не віддає, ми не можемонічого зробити. Просимо прокуратуру втрутитися і допомогти нам отримати хоч якісь гроші за оренду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus