USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Волині хочуть посилити розвиток кількох видів боротьби

25 Липня 2023 15:46
У Луцьку 24 липня відбулася зустріч керівників спортивних федерацій та представників влади. Йшлося про підтримку спорту в умовах війни, зокрема про розвиток спортивних єдиноборств на Волині.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Узгодити ці питання із місцевою владою на Волинь прибули керівники Асоціації спортивної боротьби України – її президент Юрій Копитко та перший віцепрезидент, народний депутат Едуард Прощук.

Зустріч відбулася за участі першого заступника голови Волиньради Юрія Поліщука, заступника голови ОВА Юрія Гупала, очільника Луцької РВА Анатолія Костика, директора обласної школи вищої спортивної майстерності Андрія Авраменка, керівника профільного департаменту облвійськадміністрації Олександра Хвіщука та глави обласної Асоціації спортивної боротьби Ільгара Гасимова.

Юрій Копитко зазначив, що Асоціація зі спортивної боротьби – одна з найуспішніших в Україні, зокрема, її спортсмени завоювали 4 з 19 українських медалей на останній Олімпіаді.

«Ми прагнемо, щоб у кожній області було представництво, яке розвиватиме цей спорт. Хочемо обговорити можливість створення на Волині нових відділень з жіночої, вільної та греко-римської боротьби. Знаємо, що в області є дуже перспективні спортсмени», – зауважив президент асоціації.

Його заступник Едуард Прощук додав, що з цією метою асоціація готова надавати фінансову підтримку та допомогу з обладнанням.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук розповів, що на Волині є спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби, також секції зі згаданих видів спорту діють і в інших ДЮСШ та їхніх відділеннях.

«Щоправда, існують труднощі з тим, аби втримати в області виплеканих і підготовлених тут спортсменів. Адже відсутність у нас тренувальної бази з вільної боротьби є причиною того, що наші перспективні атлети виступають за інші регіони», – зазначив посадовець.

Він також зауважив, що обираючи спортивний заклад для створення такої тренувальної бази, найперше варто орієнтуватися на кадровий потенціал.

Тож сторони погодилися, що рішення буде прийнято після того, як керівники асоціації оглянуть місцеву спортивну базу та зустрінуться з тренерами та спортсменами. Також досягнуто домовленості, що один із чемпіонатів України зі спортивної боротьби буде проведено на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 25 Липня 2023 21:49
Вони забули ще один вид боротьби-боротьба за виживання......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus