USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

У Ківерцівському районі хочуть побудувати центр утилізації відходів

20 Січня 2021 07:20
На місці сміттєзвалища в Забродах протягом п’яти років може з’явитися сучасний центр утилізації відходів.

Про це повідомляють на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Голова районної державної адміністрації Алла Гонтар 14 січня провела робочу зустріч із першим заступником міського голови та керівником приватного підприємства «Гігаджоуль» щодо організації утилізації відходів у районі. Участь у зустрічі взяли також представники Цуманської громади.

Приватне підприємство «Гігаджоуль»/Recyclingpark» – спеціалізоване підприємство із 40-річним досвідом. Його керівник Крістіан Чернер пропонує взяти в експлуатацію існуючий полігон побутових відходів у селі Заброди та впродовж наступних п’яти років на цьому місці поетапно побудувати та ввести в експлуатацію сучасний центр утилізації відходів.

Це має бути компостний завод, сортувальний завод, завод з обробки альтернативних видів палива (AF), полігон залишків із допоміжними системами дегазації полігону, використання сміттєвого газу, установкою для очищення фільтрату та рекультивації тіла полігону на території «старого» та «нового» полігону і протягом багатьох років утримувати його у вигляді сучасного захоронення відходів.

Розроблені детальні пропозиції із розрахунками підприємство надіслало голові міської територіальної громади.

У ході робочої зустрічі обговорили питання можливої подальшої співпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 20 Січня 2021 12:31
Вже давно треба зайнятись відходами, бо скоро по голову в них загрузнемо і не буде що нащадкам лишити. Молодці. Сподіваюсь - це буде сучасне сортування відходів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus