USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині хлопця-сироту посадили на 2,5 року за крадіжки

Сьогодні 06:17
Молодик виховувався в дитбудинку сімейного типу, а згодом став на злодійську стежку. Хлопця із Нововолинська, який опинився в слідчому ізоляторі, судили. Юнак твердив, що все усвідомив.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як тільки Григорію виповнилося 18 років, то взявся за крадіжки. Крав велосипеди, поки його не затримали.

«Це молода людина, яка у свій час оступилася. Він є круглим сиротою, виховувався в дитячому будинку сімейного типу й після повноліття певний час вів протизаконну діяльність, у чому він щиро розкаявся», – зазначила захисниця Людмила Герасимчук.

Читати ще: Вкрав електросамокат: у Луцьку на 7,5 року ув’язнили чеченця, який мав «букет» правопорушень

Нововолинський суд присудив Григорію п’ять років ув’язнення. Він подав апеляцію. Із шести вкрадених велосипедів – три повернули власникам. Захисниця хлопця переконувала, що той має змогу відшкодувати потерпілим збитки й хоче це зробити. Ба більше, є підприємець, який готовий взяти молодика на роботу.

«Він отримує допомогу як дитина-сирота. Ці кошти накопичуються на його рахунку, тому має можливість повністю відшкодувати збитки потерпілим. Крім того, фізична особа-підприємець Матвійчук Борис Федорович надав лист, що гарантовано працевлаштує мого підзахисного», – розповіла адвокатка.

Прокурор Роман Грицюк натомість наполягав на п’ятирічному ув’язненні: «Обвинувачений розпочав злочинну діяльність у 2021 році, вчинивши і крадіжки, і злочини за статтею 361. До 2023 року, коли він був затриманий, маючи можливість відшкодувати збитки, будь-яких заходів для цього не вчинив».

Читати ще: Волинянин вкрав велосипед біля «Копійочки», за що отримав 5,5 року тюрми

Сам хлопець переконував, що розкаявся. Просив вибачення і сказав, що не хотів би, аби з ним вчинили так, як робив він з іншими людьми.

«За рік, що сиджу в СІЗО, у мене більше немає бажання вчиняти злочин. Не хочу сюди повертатися. Піду на роботу й буду відпрацьовувати все. І віддавати чим скоріше, – зауважив обвинувачений. – Я щиро каюся і прошу вибачення у всіх потерпілих. Обіцяю, не буду ніколи вчиняти таких правопорушень».

Порадившись, судді вирішили зменшити термін ув’язнення. Григорію призначили 2,5 року позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus