USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

На Волині із сільського голови хотіли стягнути понад 76 тисяч гривень

29 Червня 2024 20:20
Любомльський районний суд стягнув понад 76 тисяч гривень на користь відділу освіти й культури Рівненської сільської ради. Тільки там не визначились із винуватцем, з якого ці кошти мали витребувати.

Усе почалося з того, що Рівненська сільрада вирішила провести реорганізацію, через що один із працівників залишився без робочого місця, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Сесією було ухвалено рішення, щоб створити новий гуманітарний відділ, об’єднавши таким чином галузі освіти, туризму, молоді та спорту. Після проведення реорганізації одному працівнику ми не запропонували нового робочого місця, тому він звернувся в суд першої інстанції, де виграв справу», – розповів голова Рівненської сільської ради Юрій Фініковський.

За вимушений прогул робітнику компенсували кругленьку суму із сільського бюджету, хоча робочого місця йому так і не знайшлось.

Читати ще: Ексдиректор Богдан Шиба хоче стягнути 800 тисяч гривень із держпідприємства в Луцьку

Але на цьому все не закінчилося. Керівник Ковельської окружної прокуратури вирішив: оскільки бюджет сільради збіднів на 76 тисяч, то діру треба залатати. Він подав позовну заяву до суду з вимогою компенсувати таку суму із сільського голови. У самій заяві позивач вказав невірну адресу проживання та дату народження невідомої особи, за якою ідентифікувати людину не вдалося.

«За вказаною адресою я ніколи не проживав, і ніякого туди стосунку не маю», – акцентував сільський голова.

Ба більше, рішення винесли без присутності відповідача. На цьому етапі прокуратура оговталась, що допустила помилку. Була спроба перекласти відповідальність на суд, навіть подали заяву про виправлення описки в судовому рішенні. Але з невідомих причин у той же день заяву відкликали. І знов судове засідання пройшло без відповідача, який уже перетворився на «боржника».

Далі мало відбутися примусове стягнення коштів із людини, якої по суті не існує. Саме на цьому етапі голова Рівненської сільської ради дізнався про справу й подався до апеляції. Після позовної заяви помилку продублювали у виконавчому провадженні.

Читати ще: Лучанин довів, що його звільнили незаконно, й поновився на роботі

Суд апеляційної інстанції заборонив прокуратурі вносити виправлення до виконавчого листа, бо ж процес відбувся з порушенням закону. Здавалося, що прокуратура сама себе загнала в глухий кут, тому звернулася до Любомльського районного суду, щоб роз’яснили, як бути далі.

Крім того, прокуратура просила стягнути з відповідача судовий збір за засідання, про які він і гадки не мав, – понад 2,5 тисячі. У цьому їм відмовили. Роз’яснювати прокуратурі зміст виконавчого листа суд не став.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 29 Червня 2024 22:27
зеленож"па влада рулить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus