USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині інспектори рибпатруля зловили 11 порушників за тиждень

7 Березня 2024 06:18
З 26 лютого по 4 березня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області провели низку рибоохоронних заходів по рибогосподарських водних об’єктах області.

Державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля складено 11 матеріалів про порушення природоохоронного законодавства та 2 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, інформують у відомстві.

До прикладу:

1 березня на Хрінницькому водосховищі поблизу села Гумнище Луцького району було виявлено 11 сіток довжиною 800 м, в яких знаходились живі водні біоресурси: 7 екз. щуки, 11 екз. плітки та 9 екз. окуня. Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Вилучені водні біоресурси випущено у природне середовище та попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 69 938 грн.
Читати ще: На Волині зловили 10 порушників правил рибальства

1 березня на Хрінницькому водосховищі поблизу села Липа Луцького району громадянин здійснював підводне полювання без сигнального прапорця. Риби не впіймав. На порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП.

2 березня на рибогосподарському об’єкті поблизу с. Журавичі Луцького району було виявлено 5 сіток довжиною 205 м, в яких знаходилися живі водні біоресурси – 3 екз. щуки. Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Вилучені водні біоресурси випущено у природне середовище та попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 10 404 грн.

2 березня громадянин перебував на березі старого русла річки Стир в районі с. Семки Луцького району з риболовецькою сіткою. Сітка знаходилася в пакеті в сухому стані. На порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову громадянин знищив власноруч шляхом порізу.
Читати ще: На Волині екологи оштрафували 13 рибалок-браконьєрів та вилучили 530 метрів сіток

3 березня громадянин здійснював вилов водних біоресурсів району риболовецькою сіткою у водоймі з’єднаній з водосховищем Турське Заболотівської громади Ковельського району. Риби зловити не встиг. На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

Також державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку. У результаті вилучено з водного середовища незаконні знаряддя вилову водних біоресурсів – 20 ятерів і 12 сіток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus