USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На Волині громади зобов’язали модернізувати системи централізованого оповіщення

20 Березня 2024 23:04
На Волині райвіськадміністраціям та органам місцевого самоврядування рекомендували вжити додаткових заходів щодо будівництва нових захисних споруд. Крім того, громади зобов’язали модернізувати системи централізованого оповіщення.

Відповідне рішення схвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. Участь у її роботі взяв заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, інформує пресслужба облради.

Як повідомив начальник управління з питань цивільного захисту ОВА Олександр Блащук, оновити автоматизовані системи централізованого оповіщення у чотирьох районах та 54 громадах потрібно до грудня 2024 року. Це передбачено робочим проєктом технічного переоснащення територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Волинської області, що розроблений відповідно до загальнодержавної Концепції розвитку та технічної модернізації систем централізованого оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій.

Читати ще: У центрі Луцька щодня звучатиме оповіщення про хвилину мовчання

«Для організації цієї роботи розпорядженням начальника ОВА затверджено план заходів з модернізації та удосконалення систем централізованого оповіщення на території області. Так, відповідно до нього, райвійськадміністраціям та територіальним громадам уже до 25 березня цього року необхідно надати на погодження профільному управлінню ОВА та ГУ ДСНС в області технічні завдання на модернізацію місцевих АСЦО», – наголосив він.

Крім того, члени регіональної комісії з питань ТЕБ та НС обговорили стан готовності цивільних захисних споруд та результати їхньої технічної інвентаризації.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСНС в області Костянтин Романчук, фонд таких об’єктів включає 93 сховища, 255 протирадіаційних укриттів, 5 споруд подвійного призначення та 1912 найпростіших укриттів.

«Загалом захисні споруди області можуть вмістити понад 413 тисяч осіб, з необхідних понад мільйон. Найменше їх у віддалених сільських населених пунктах, де відсутня фізична можливість їх облаштування», – зазначив він.

Так, райвіськадміністраціям та органам місцевого самоврядування комісією рекомендовано вжити додаткових заходів щодо будівництва нових захисних споруд, а також обстеження та оснащення споруд підземного простору, щоб забезпечити можливість захисту для 100% населення; організувати роботу з об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та суб’єктами господарювання приватної форми власності, у яких наявні споруди підземного простору щодо можливості їх використання для укриття населення; провести додаткові обстеження наявних найпростіших укриттів та пристосувати їх до вимог.

Читати ще: В Україні запрацював чат-бот, де можна поскаржитися на зачинене укриття

Регіональною комісією також визначено головні заходи із попередження та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь у літній період. За інформацією заступника начальника ГУ ДСНС в області Костянтина Романчука, упродовж минулого року на Волині було зареєстровано 78 пожеж в екосистемах, з яких 63 спричинені спалюванням сухостою. Владі на місцях рекомендовано забезпечити достатній запас води для пожежогасіння, створити та очистити від сухої рослинності та вітролому захисні протипожежні смуги навколо населених пунктів і об’єктів, розташованих у лісових масивах; заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць), а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття.

Комісія також заслухала інформацію про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області до прийняття відпочивальників. Керівникам районів та територіальних громад доручено визначити місця масового відпочинку населення на водоймах та зобов’язати керівників таких місць обладнати їх відповідно до правил, а також установити контроль за розміщенням та безпечною експлуатацією, водних атракціонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus