USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

На Волині громади залучили понад 1,5 млн грн туристичного збору

25 Липня 2024 23:11
Упродовж січня-червня 2024 року до місцевих бюджетів Волині сплачено понад 1,5 мільйона гривень туристичного збору. Це на 21,7% відсотка більше, ніж в аналогічний період торік.

Про це інформують у ГУ ДПС Волині.

Курортний сезон – у розпалі, а погодні умови сприяють залученню до зон відпочинку максимальної кількості клієнтів. Тож громади можуть залучити до бюджету додаткові надходження, наголошують у податковій службі та нагадують представникам бізнесу про обов’язок своєчасно перераховувати належні податки до бюджету.

Платниками туристичного збору в Україні є громадяни та іноземці, які перебувають на території держави й вдаються до послуг готелів, пансіонатів, мотелів, кемпінгів та інших об’єктів тимчасового проживання. Туристичний збір є обов’язковим для цих осіб, його сплачують як частину вартості проживання.

Читати ще: На Волині рівень сплати ПДВ зріс на майже пів мільярда гривень

Ставки туристичного збору встановлюють рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5% – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцем перебування щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або ж авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus