USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

На Волині громади залучили майже 93 млн грн податку на нерухомість

20 Червня 2024 06:19
За підсумками січня-травня 2024 року власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, сплатили до місцевих бюджетів Волині 92,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Нині надходження громад Волині від оподаткування нерухомості, якою володіють юридичні та фізичні особи, на 38,9% перевищують минулорічні показники.

Про це інформують у ГУ ДПС Волині.

Однак чимало власників «зайвих» квадратних метрів допустили виникнення податкового боргу за минулі роки. Таким громадянам не буде зайвим звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки.

Читати ще: На Волині до держбюджету сплачено понад 1,3 мільярда гривень ПДВ

Замість візиту до інспектора податкова служба пропонує більш зручний і сучасний дистанційний формат взаємодії. Варто подбати про отримання ключа електронного цифрового підпису, зареєструватися в електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про податкові зобов’язання. Інформацію про нараховані податки та стан розрахунків із бюджетом 24/7 можна отримувати через мобільний застосунок «Моя податкова».

«Якщо ж з’ясуєте, що у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення», – звертають увагу платників податків у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Читати ще: Працедавці Волині спрямували на соціальні потреби понад чотири мільярди гривень єдиного внеску

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховують суто до бюджету громади, на території якої розташований об’єкт оподаткування. Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus