USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.73

На Волині готуються до впровадження в освітню програму оновленого предмету «Захист України»

Сьогодні 08:25
Наразі всі області працюють над створенням осередків для викладання предмету «Захист України». Відповідним наказом Міністерства освіти і науки чітко передбачено, що має бути в осередку і який заклад освіти підпадає під норми.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк.

Спеціалізований навчальний простір може бути створений у закладі загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти чи фахової передвищої за відповідної кількості учнів 9-11 класів.

На сьогодні у Волинській області зібрано 45 заявок, які розгляне профільна робоча група. Після цього затвердять перелік навчальних закладів у громадах, де буде облаштовано осередки для викладання предмету «Захист України».

Читати ще: Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах

Навчання провадитимуть педагоги, які пройдуть відповідну кваліфікацію у сертифікованих тренерів.

Технічне оснащення навчальних кабінетів предмету «Захист України» буде профінансовано за рахунок коштів державної субвенції. Для цього Волинь отримає 83,2 млн грн з державного бюджету, в тому числі й для підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які викладатимуть предмет.

«Нова навчальна програма передбачає модульне навчання. Немає розподілу на хлопців та дівчат, навчання усі будуть проходити спільно. Це тактична і домедична підготовка. Дуже багато заплановано модулів щодо правильного поводження в кіберпросторі, національного спротиву та нацбезпеки, тем національно-патріотичного виховання. Будуть вивчати цей предмет учні 10-11 класів, також діти, які вступили після 9 класу до закладів професійної та професійно-технічної освіти», – розповіла очільниця обласного управління освіти і науки.

Читати ще: Вивчатимуть OSINT та зброю: МОН розробило проект програми «Захист України» для старшокласників

Чверть програми передбачає теорію, все інше – практичні заняття. Під практику навчальні приміщення обладнають зонально – відповідно до освітніх модулів програми. Наприклад, медичне спорядження та манекени для уроків із домедичної допомоги. Тир та макети зброї, комплекти для уроків з БпЛА, комп’ютерне забезпечення тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus