USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Волині доброволець тримає ферму зі страусами, павичами та екзотичними курми

Сьогодні 20:38
Посеред дачного масиву села Литовеж розгорнулася незвична пташина ферма. Тут є декоративні кури, павичі, індички й цесарки. Але головні мешканці – страуси. Власник ферми Ігор Мусій раніше ніколи не мав справи з господарством – працював зварювальником у Нововолинську, займався будівництвом.

Ідея завести екзотику виникла спонтанно, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ще перед війною, у 2020 році, дружина захотіла. Каже: «Давай щось зробимо своє». Страус – це дуже позитивна птаха. Змалечку дивилися на мене знизу, а тепер я на них так», – ділиться господар ферми.

Страуси – найбільші птахи на землі. Вони єдині серед птахів, які мають сечовий міхур. Також мають вушка. Зиму птиці переносять краще, ніж літо.

Читати ще: Тварини під наглядом: чим займаються єгері в лісах Волині

Фермер привіз страусів із містечка Хуст, що на Закарпатті. Маленькими вони вміщалися в невелику коробочку. Зараз їм вже по три роки, а вага і зріст ще можуть збільшуватися. Кожен птах має своє ім’я і відгукується на нього. Головний тут – Бодя.

«До війни планувався дитячий контактний зоопарк зі страусами, павичами. У планах було завести поні. А як почалася війна, то я пішов добровольцем. Рік за фермою не надто доглядали. Військовим, які до мене приїздять, підходить спілкування з птахами. Хочу зробити для них реабілітаційний центр», – розповів Ігор Мусій.

Чоловік почав перейматися душевним спокоєм військових, бо сам відчув потребу в реабілітації. Пан Ігор має другу групу інвалідності, переніс безліч операцій.

Читати ще: Це треба любити: як працюють наймолодший і найстарший фермери на Волині

Стверджує: після спілкування з велетнями сили відновлюються. Коли дивишся на страусів, то здається, що їм також потрібні любов та обійми.

Ферму відвідують і дорослі, і діти зі всієї Волині. У Нововолинській громаді – це популярне місце. Дітлахи навіть можуть їздити верхи на страусі.

На виручені кошти власник купує зерно. Проте поки господарство є збитковим, а з харчуванням птахів допомагають сусіди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus