USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

На Волині до держбюджету сплачено понад 1,3 мільярда гривень ПДВ

18 Червня 2024 23:00
На Волині фіксують зростання показників сплати податку на додану вартість. Зокрема у січні-травні 2024 року суб’єкти господарювання області спрямували до держбюджету 1 мільярд 307 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 45,7 відсотка більше, ніж у січні-травні торік.

Про це інформують в ГУ ДПС Волині.

Стабільність надходжень податку на додану вартість свідчить про ефективний процес його адміністрування з боку ДПС та якісний податковий супровід. Водночас у податковій службі відзначають, що саме завдяки конструктивному діалогу з представниками реального сектору економіки держбюджет своєчасно отримує кошти, яких вкрай потребує країна, насамперед для фінансування оборонних заходів.

«Щодо компаній, які мають намір маніпулювати з показникам податкової звітності, то застерігаємо таких платників від спроб мінімізації податкових зобов’язань. Господарські операції із сумнівними контрагентами фахівці податкового адміністрування аналізують надзвичайно уважно, а впроваджені у процес податкового супроводу інформаційні рішення дозволяють завчасно запобігти бюджетним втратам», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: Волинські платники податків сплатили до бюджету вже понад 3 мільярди гривень

За словами посадовця, прозорості взаємовідносин податкової служби та бізнесу сприяють суто дистанційне звітування платників ПДВ і дотримання законодавчих вимог під час опрацювання отриманої від платників інформації.

Сумлінному бізнесу податківці радять уникати господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних. Отримати інформацію про ділову репутацію потенційних ділових партнерів можна з доступних джерел.

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагенту.

У ДПС нагадують, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних – позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus