USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Волині до бюджету селищної ради повернули майже 2 млн не сплаченої орендної плати за землю

29 Липня 2024 23:26
Господарський суд Волинської області задовільнив позовні заяви Володимирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Локачинської селищної ради про стягнення із суб’єкта господарювання майже 2 мільйонів гривень безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування двома земельними ділянками.

Про це повідомляє прокуратура Волині.

Прокурори встановили, що з червня 2019 року приватне підприємство орендувало дві земельні ділянки комунальної власності з видом угідь «пасовища» загальною площею понад 48 гектарів.

Із вересня 2020 року, з метою обробітку земель, товариство зареєструвало в Державному земельному кадастрі зміну виду угідь з пасовищ на ріллю, але орендну плату продовжувало платити, як за пасовища – в чотири рази меншу.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в судовому порядку домоглися сплати підприємством у місцевий бюджет майже двох мільйонів гривень безпідставно збережених коштів орендної плати.

Читати ще: На Волині державі хочуть повернути лісові землі вартістю понад 100 мільйонів

Рішення суду виконане, кошти надійшли на рахунки селищної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus