USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

На Волині десять років не можуть засудити шахрая, який продавав фейкові будинки

1 Лютого 2023 20:15
На Волині уже десять років судять шахрая – чоловік брав з людей гроші і обіцяв, що побудує їм будинки. Але ні помешкання, ні своїх грошей замовники не побачили.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Я тобі з першого дня у суді сказав, що ти сядеш. Шахрай – він і в Африці шахрай, і в Луцьку», – каже постраждалий Михайло Павлов.

А справа відбувалася ось так. Підсудний Грицишин Євген Петрович представлявся людям будівельником. Пропонував дешеві будинки, здебльшого – з дерева, які швидко будуються. Навіть показував хати, які побудувала або ж нібито побудувала його фірма. Оскільки ціна була приваблива, клієнтів вистачало. Та й потрібно бути чесними, кілька дач чоловік таки по-справжньому продав.

Галина Яценюк родом з Рожища, але проживала у Світлодарську. У 2014 році вона приїхала на малу батьківщину, почала облаштовуватися. З гарною пропозицією дешевого будівництва підвернувся підсудний. Пані Галина віддала шахраєві 104 тисячі гривень, на той час це було 6 тисяч доларів.

«Думали, що він нам побудує гарного будиночка, а він виявився шахраєм і нас обманув. Я йому дала 104 тисячі 500 гривень. В нас є договір, все зареєстровано. Але він нічого не збудував, ми почали його шукати. Як виявилося, його фірма зареєстрована в неіснуючому селі. І ми почали шукати людей, які також були постраждалими, їх виявилося 17 осіб», – розповідає жінка.

Олег Бойко тоді віддав шахраєві 16 тисяч гривень, станом на 2013 рік, як каже співрозмовник, це було 2 тисячі доларів. Будував маленьку дачу. Як тільки замовник віддав гроші, будівельника і слід простиг.

«Знайшов рекламу. Потрібно було побудувати дачний будинок, тому звернулися до Грицишина. Він завів нас у цех, в якому нібито працював, тому ми заключили договір. Людина пообіцяла, але не зробила жодного кроку. Зв’язувалися з ним щотижня, він щоразу обіцяв, що приїде завтра. Ці казки він нам розповідав до року», – говорить Олег Бойко.

І не тільки розповідав, а й далі продовжував виманювати гроші.

«П’ять чи шість разів я йому давав у зв’язку з тим, що матеріали довантажували. Він приїжджав і казав, що матеріали завантажують, просивши додати ще грошей», – відзначив потерпілий Михайло Павлов.

Загалом у провадженні проходять аж 17 потерпілих – це лише ті люди, які звернулися до правоохоронців. Галина Яценюк уже виграла у підсудного справу. Але оскільки підсудний грошей не віддав, вона подала на виконавчу службу. Тепер Грицишин винний їй не 140 тисяч гривень, а 700 тисяч. На що підсудний називає потерпілу шахрайкою.

«Ви там мені передали 104 тисячі гривень. Як це так, що я зі 100 тисяч маю віддати 700 тисяч. Хто тут ще шахрай?» – дивується підсудний.

Обличчя підсудного журналісти не показують, бо ж так постановив суд. До слова, за 10 років тяганини суд уже навіть встиг одного разу закрити провадження. Просто прокурор подав апеляцію. Справу знову відкрили, а горе-бізнесмена за стільки років врешті взяли під варту.

Підсудний досі займається будівельною діяльністю. Наприклад, у 2019 році він заснував у Києві фірму «Новітні інвестиції України», кведи якої – монтаж, будівництво будинків, нежитлових приміщень та торгівля деревиною. Схоже, йому щастить у будівельному бізнесі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus