USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Волині чоловіків понад п’ять років судять за збут фальшивих грошей

Сьогодні 13:30
На лаві підсудних – раніше судимі чоловіки. Їх звинувачують у виготовленні, підроблені і збуті фальшивих купюр.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За версією прокуратури, ще у 2017 році обвинувачені збували підроблені гроші, розраховуючись ними здебільшого у вранішній час на автозаправних станціях та в нічних магазинах. Відбувалося це на території декількох областей: Волинської, Рівненської та Львівської. Пересувалися на автомобілі Audi А6, змінюючи номерні знаки.

Читати ще: Віддав на підроблені документи $5000: на Волині судили жителя Київщини, який хотів виїхати в Польщу

Затримали підсудних після того, як ті нібито віддали фальшиві гроші на одній із заправок у Камінь-Каширському районі і втекли на автомобілі. За кілька годин підозрюваних відшукали в лісі. Під час обшуку вилучили чималу кількість підроблених купюр: від гривень до доларів.

На суді вину визнав один із чотирьох обвинувачених – Олександр Гурко. З його ж слів, лише він був автором і виконавцем усіх злочинних епізодів, а інші підсудні й гадки не мали про фальшиві гроші.

Суд першої інстанції дійшов висновку, що в сторони обвинувачення недостатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності всіх чотирьох осіб. Реальний термін отримав лише Гурко – шість років позбавлення волі з конфіскацією майна. Інші, зокрема й Сергій Козак, були виправдані.

З рішенням суду не погодився прокурор: зі скаргою попрямував в апеляцію, де наразі розглядають справу.

Читати ще: Українцям масово продають фальшиві долари: де краще не купувати валюту і як її перевірити

За роки судової тяганини, яка триває з 2018 року й по сьогодні, виправданий Сергій Козак встиг втрапити в Рівненське СІЗО. Уже за іншими кримінальними епізодами. А Олександр Гурко, як заявив прокурор, – мобілізований.

Зважаючи на відсутність одного з обвинувачених, прокуратура клопотала про відкладення справи. Підтримала таке і сторона захисту, й інший обвинувачений. За рішенням суду, розгляд справи наразі відклали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus