USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

На Волині через кілька невеликих розрізів 44-річній жінці видалили матку

31 Жовтня 2022 22:34
У Володимирському ТМО звернулася 44-річна жінка, яка довгий час страждала від аномальних маткових кровотеч. Консервативне лікування не допомагало, тож лікарі вирішили за допомогою кількох невеликих розрізів видалити матку.

Про це повідомили у медзакладі.

Як відомо, раніше оперативна гінекологія обмежувалася тотальним видаленням внутрішніх статевих органів, тобто при будь-яких станах видалялися і матка з шийкою, і яйники. Це призводило до численних ускладнень у жінок, важкого реабілітаційного періоду.

Сучасна гінекологія дозволяє видаляти окремі органи або навіть тільки їх частини. Одним із прикладів є надпіхвова ампутація матки (також ця процедура називається субтотальна гістеректомія) – це вид хірургічного втручання, спрямований на видалення матки із збереженням її шийки.

Читати ще: Величезна грижа витіснила шлунок: на Волині провели унікальну операцію

«Цього тижня у нашому закладі вперше провели субтотальну гістеректомію 44-річній жінці, яка довгий час страждала від аномальних маткових кровотеч внаслідок утворення множинних фіброматозних вузлів на матці, два з яких (один – на дні матки, один – зовні) були великих розмірів.

Після того, як було випробувано консервативне лікування (медикаментозно, встановлення внутрішньоматкових спіралей), яке було або малоефективним, або ж взагалі не допомагало, пацієнтці запропонували проведення операції з ампутації матки лапороскомічним методом, що характеризується досить швидким відновленням, адже для її виконання робиться лише кілька невеликих розрізів, а візуальний контроль забезпечує спеціальне відеообладнання.

Лікарі Володимир-Волинського ТМО провели операцію з використанням надсучасного обладнання – електрокоагулятора Воwa та ультразвукового десектора Воwa Lotus. Завдяки використанню новітніх технологій експертного класу та професіоналізму наших лікарів операція пройшла успішно, усі фіброми було вилучено, а яйники та шийку матки збережено з огляду на молодий вік пацієнтки.

Контактні номери ТМО, за якими ви можете записатись на прийом або обстеження, звернутись за допомогою до наших спеціалістів:

довідкове бюро ТМО (запис до вузьких спеціалістів): 0631381172, (03342) 3-41-03 (з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 15:30);

приймальне відділення ТМО (в екстрених випадках): 0633874691, (03342) 3-56-01 (цілодобово);

акушерсько-гінекологічне відділення (жіноча консультація): (03342) 3-53-83», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus