USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Волині буревій за кілька хвилин викорчував та поламав десятки дерев

20 Липня 2022 09:04
У селі Цміни Маневицької тергромади люди розчищають центральну вулицю від повалених дерев. На будівлях терміново відновлюють покрівлю.

Про це розповів староста села Олександр Мурашко, інформує Суспільне.

Стихія, яка викорчувала та поламала десятки дерев, тривала усього декілька хвилин.

«Біля будинку культури ріжуть поламані вітром ялини. Їм понад пів століття», – каже директор будинку культури Петро Пилипчук. Найбільше пошкодило дах споруди.

«Побило десь до 30 листів шиферу. Пошкоджено сильно танцювальний майданчик. Шифер уже закупили, зараз розвантажуємо, як буде погода, будемо крити», – говорить керівник будинку культури.

Стихія, що пронеслася селом, пошкодила три житлових будинки, чотири господарські приміщення. В одному з будинків вітер розвернув стіну з цегли. Нею був обкладений дім.

Пошкоджене також приміщення магазину і адмінбудівлі, шифер вітер зривав і відносив за 200 метрів, – розповів староста Олександр Мурашко.

«З кожного будинку, з трьох житлових, по пів будинку розкрило, у межах по 40-50 листків шиферу. Це у межах 2-3 сотень листків шиферу. Збитки по тому, що розвалило стіну у будинку, це прикинути ще треба», – говорить староста. Додає: в селі вже вдалося налагодити електропостачання та мобільний зв'язок, які зникли через буревій.



Біля дитсадка теж розчищають територію. Працюють усім колективом.



Для відновлення покрівлі на дитсадку і будинку культури Маневицька селищна рада закупила шифер. Точної суми завданих збитків староста Олександр Мурашко не назвав. Каже: ще рахують. Біля місцевої школи після буревію вирішили зрізали старі великі ялини. Таке рішення комісії Маневицької селищної ради, яка приїздила у село Цміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus