USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

На Волині буде Центр професійної досконалості

Сьогодні 20:36
Сьогодні на Волині з робочим візитом перебуває заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

Під час візиту Завгородній відвідав Колківський центр професійної освіти, який став частиною проєкту Європейського Інвестиційного Банку та Міністерства освіти і науки України, інформує пресслужба ОДА.

Перед тим голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко та заступник міністра освіти Дмитро Завгородній провели спільну робочу зустріч, де обговорили реалізацію задуманого, що суттєво поліпшить умови навчання та перебування для студентів.

Згідно проєкту, на базі Колківського центру професійної освіти створять Центр професійної досконалості, який буде оснащений новітніми технологіями та обладнанням, інклюзивними приміщеннями, а також матиме підвищені вимоги до педагогів і майстрів. У цих закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри, матимуть обов’язковий профорієнтаційний супровід.

Читати ще: Укриття стилізували під повстанські криївки: Центр профосвіти в Колках стане Центром професійної досконалості

Загальна вартість проєкту на Волині становить 7,2 млн євро, з них 360 тис. євро – на придбання техніки. Цьогоріч надійде перший транш фінансування на реконструкцію гуртожитків. До слова, кількість місць – 400. Загалом цьогоріч у закладі навчається 580 здобувачів освіти.

Як повідомила директорка Колківського центру Людмила Панасюк, проєкт на відбудову буде готовий до 31 серпня і поданий на перевірку для компанії Дельта.

Своєю чергою Дмитро Завгородній зазначив, що все відбуватиметься поступово та якісно, адже окрім навчальної складової, такі центри повинні також вміти й заробляти для себе.

«Цілком згодний, розвиток профтехосвіти – давно назріле питання. Адже необхідно зробити все, аби молодь не їздила закордон на роботу, а мала можливість навчатися та працювати на Волині за гідну заробітну плату з відповідним рівнем підготовки», – переконаний начальник ОВА Юрій Погуляйко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus