USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

На Волині білорус зливав пересування українських військових: завтра його відпустять

18 Серпня 2022 12:09
На Волині судили громадянина Білорусі, який інформував білоруські спецслужби про пересування військової техніки Збройних сил України на Волині.

Луцький міськрайонний суд арештував білоруса на п’ять місяців, однак злочинець під час розслідування перебував під вартою, тож 19 серпня його відпустять.

Як ідеться у матеріалах справи, громадянин Білорусі добровільно погодився на співробітництво з оперативним співробітником Комітету державної безпеки Республіки Білорусь та співробітником Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь з пошуку, збору та передачі спецслужбам інформації, що їх цікавить.

24 лютого він отримав завдання від співробітника білоруського КДБ про збір інформації щодо стратегічного і мобілізаційного розгортання військ Збройних сил України на території Волинської області. КДБіста цікавила чисельність, дислокація, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань, відомості про військовослужбовців ЗСУ, зокрема учасників АТО/ООС, обладнання захисних інженерних споруд, настроїв серед місцевого населення.

Цього ж дня, перебуваючи у Шацьку, білорус помітив переміщення військової техніки колоною батальйонної тактичної групи Збройних сил України та передав цю інформацію співробітнику КДБ РБ через WhatsApp.

Про обвинуваченого відомо те, що він є уродженцем села Дрочева Брестської області Республіки Білорусь, працює торгівельним спеціалістом АГД фірма «Комерс» м. Брест РБ, одружений, на утриманні має одну дитину.

Між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, яку суд затвердив. Білоруса арештували на п’ять місяців. Однак під час розслідування злочинець перебував під вартою, тож 19 серпня його звільнять з-під варти.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
питання Показати IP 18 Серпня 2022 12:36
Це що за трешак від наших суддів під час війни?!?!?!
Анонім Показати IP 18 Серпня 2022 14:01
'ефективно ' працюють прокурори і судді, шкода тільки, що на користь ворогу
:(( Показати IP 18 Серпня 2022 14:04
А яка причина його звільнення? Чому його звільняють? Від чого його звільняють?
Українець Показати IP 18 Серпня 2022 14:38
Тих суддів потрібно судити і дати їм смертний вирок .через повішення. Бо це ганьбатаким можновладцям .я бачу що нашій владі не доходить що народ нашої неньки України починає їх ненавидіти і проклинати а ще трохи і буде бунт (переворот в державі ) і скинуть цих королів в навичках ...смерть ворогам .через таки багато гинуть наших хлопців і дівчат і. Тому не можна таке прощати тим суддям які приймають такі рішення .ці судді заслуговують смерті.
ВВ Показати IP 18 Серпня 2022 14:42
судді - перші зрадники України!
Українець Показати IP 18 Серпня 2022 14:43
Якщо вони його відпустять то берім зброю і ідемо їх карати смертю .не біймося бо це не люди це гнили яких потрібно знищити.потрібно взнати їхні дані щоби їх покарати а не помилково когось іншого не винного.
Бандерівка Показати IP 18 Серпня 2022 19:04
Нехай далі іде і здає,,оооо придурки!!!
Новік Показати IP 19 Серпня 2022 13:13
Як це назвати? Що це в нас за така система? Коли ж то та перемога буде, якщо ми ворогу підігруємо!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus