USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Волині 60 людей мають статус жертв торгівлі людьми

Сьогодні 07:15
У Волинській ОВА провели зібрання регіональної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству. Засідання, зокрема, приурочили Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми. Очолила захід директорка департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод.

Щорічно 30 липня у всьому світі відзначають День боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення цієї проблеми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців та надання допомоги постраждалим. Проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України, зазначають в ОВА.

«Станом на сьогодні в області встановлено 60 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми, з них 30 людей постраждали від трудової експлуатації, 16 – від сексуальної, сім військовополонених, два «наркокур’єри», трьох втягнуто у злочинну діяльність, одну особу – в жебрацтво та був один випадок продажу дитини», – поінформувала Оксана Гобод.
Читати ще: На кордоні затримали 23-річну волинянку із секс-рабинями, серед жертв – неповнолітня

У 2024 році до департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА звернулися сім осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми. Всім заявникам встановлено відповідний статус.
На Волині в межах Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, зокрема у районах та територіальних громадах, буде проведено інформаційні кампанії «Придивись!»
Мета просвітницьких заходів – закликати людей бути обережними, коли вони стикаються з привабливими пропозиціями роботи чи житла, які можуть призвести до експлуатації. Також фахівці розкажуть про схеми, які використовують вербувальники, щоб заманити людей у різні форми експлуатації.
Читати ще: Польське подружжя судять за торгівлю волинськими дівчатами

Про покращення міжвідомчої співпраці у сфері протидії торгівлі людьми традиційно доповів голова правління ГО «Велес+», радник міністра соцполітики України Віктор Вальчук. Йшлося про діяльність організацій у сфері протидії торгівлі людьми та результати громадського моніторингу щодо реалізації політики протидії торгівлі людьми у регіонах України.
Радниця голови облдержадміністрації на громадських засадах з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі Наталія Рябушенко розповіла про те, як волинські громади вчаться впроваджувати гендерний підхід. Як-от новий інструмент оцінювання дотримання гендерної рівності, що його розробили експертки Аналітичного центру ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування».
Згаданий інструмент дозволяє виявити потенційні прогалини, а також наявні можливості для посилення роботи щодо досягнення гендерної рівності. Така оперативна оцінка покаже перспективи покращення рівня впровадження гендерного підходу в програмних документах у сфері відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus