USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

На Волині 10 відсторонених викладачів музшколи написали заяви у поліцію

12 Листопада 2021 20:58
10 викладачів Володимир-Волинської дитячої музичної школи написали заяви у поліцію. Педагоги не погоджуються з наказом директора про відсторонення їх від роботи через відсутність щеплень проти COVID-19.

Про це розповіла Суспільному учителька Оксана Волотко.

Викладачка – серед тих педагогів, які за наказом директора від 8 листопада відсторонені від роботи у музичній школі без збереження зарплати.

«Ми не проти вакцинації. Ми хочемо, щоб в нас був свій вибір. Щоб не було дискримінації, щоб не було поділу вакцинований-невакцинований», – каже жінка.
У Володимир-Волинський дитячій музичній школі 56 працівників – це педагоги та технічний персонал. Від роботи відсторонили 13 невакцинованих викладачів, – розповів директор школи Роман Вислобоков. Усіх працівників, з його слів, попередили про відсторонення у разі відмови від щеплення.

Ті, хто приніс довідки хоча б про одне щеплення, або довідку про протипокази до вакцинації, працюють, – розповіла педагогиня Наталія Поліщук. Вона одна із тих, хто нещодавно перехворів на COVID-19, має антитіла та тимчасові протипокази до вакцинації.
Відстороненні педагоги написали звернення на ім’я директора школи, аби їм дозволили працювати дистанційно. Директор музичної школи Роман Вислобоков каже, що дозвіл на дистанційну роботу надати їм не може, тому що згідно із законом про працю, відсторонення не передбачає інших видів роботи.

«Якщо контролюючі органи застануть на робочому місці невакцинованого працівника, то керівник установи буде відповідати за це з власної кишені», – каже начальник відділу культури і мистецтв Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сурмик.

Адвокатка Ольга Кудрицька розповіла, що педагоги мають право оскаржувати наказ про відсторонення від роботи у суді, надавши усі матеріали для розгляду справи. Ситуацію називає хиткою.

10 заяв педагогів музичної школи у поліції зареєстрували. Зі слів інспекторки головного управління поліції Волині Марини Балдич, скільки усього подібних заяв отримали з початку тижня, поки не рахували.

Станом на 11 листопада на Волині від роботи відсторонені 845 працівників шкіл, дитсадків та вищих навчальних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
111 Показати IP 12 Листопада 2021 21:04
Молодці! Чекаємо рішення.
Дід до 111 Показати IP 13 Листопада 2021 11:04
Бабо йди поросятам дай їсти. А не займаєшся куйньою
Бандура Показати IP 13 Листопада 2021 01:58
Ми, за колгосп - тільки не в нашому селі...
Микола Показати IP 13 Листопада 2021 05:37
Не проти то вакцинуйтеся, ні то не місце серед суспільства в даний час
Корона. Показати IP 13 Листопада 2021 10:15
Вперті довбні із середньовічними уявленнями про медицину ...адепти московської церкви. Запропонуйте їм СтутникV....може погодяться:)))
Вчитель Показати IP 13 Листопада 2021 10:15
Дуже правильне рішення директора. Це не він таке придумав, не можна наражати себе і інших на життя, на жаль в такий час нам прийшлося жити.
Ок до Вчитель Показати IP 15 Листопада 2021 00:10
Не можна наражати на життя??? Це як?)))
Місцевий Показати IP 13 Листопада 2021 11:26
Кожна людина має своє право на вакцину 1) захисну маску ніхто недав жодну хоча ціна неї 5 гр а вакцина безкоштовна і примусова 2) людина яка отримала вакцину вона захищена , чого ней боятись вонаж захищена. 3) Це українській такий менталітет . Якщо а получив значить мають всі получить . Хто привитий спіть спокійно ви захищені вам нема за що переживати
Нестор Показати IP 13 Листопада 2021 11:56
Запроваджуйте надзвичайний стан і тоді обмежуйте права і свободи. Всі, хто вколовся і не знаходить собі місця, почитайте назву наказу моз 1775 від 20.08.21, в назві для тупих аж двічі таписали слово "випробування". Вколоті! Ви погодились на випробування, це ваша особиста справа. Поважайте позицію інших. Не хочете наражати себе на небезпеку - сидіть удома.
Аліна до Нестор Показати IP 14 Листопада 2021 14:41
А я не хочу щоб на роботі біля мене сиділо невакциноване чмо. Я не захворію, але буду носієм корони. Поважайте мої права!!!
Я до Аліна Показати IP 15 Листопада 2021 02:29
Не гарно панянко висловлюєтесь. Якраз права є на свободу вибору, а те що ви собі придумали і як ви хочете то не є права то є тиранія яка карається кримінальним законом позбавлення волі від 7 до 10 років
Місцевий Показати IP 13 Листопада 2021 12:37
Яж говорю що це Українска культура характер людей Якщо мені погано значть має бути всім ще хуже Привився ти захищений небійся і непереживай за моє здоровя кожен за своє розбиреця сам для чого примушувати
...... до Місцевий Показати IP 14 Листопада 2021 09:13
Вони працюють з ДІТЬМИ і наражають їх на небезпеку бо можуть їх заразити. Всі кричать про вибір і про те що це їх життя, а коли потрапляють у лікарню і їм невистачає кисню репенять на всіх телеканалах яка погана держава. Чого репенити тоді, це ж ВАШ ВИБІР?
Аліна Показати IP 14 Листопада 2021 07:29
А батьки хочуть, щоб їхніх дітей навчали невакциновані вчителі? Я -ні. Я не знаю жодної людини, яка померла від вакцини, але знала багатьох, які померли без вакцини ! Вибір за Вами.
Nik Показати IP 14 Листопада 2021 10:24
Молодці!!! Хоч хтось має свою честь і гідність захищати! А то всі так не хотіли робити, а як прижали то побігли покололися боягузи . Я за щоб мою дитину вчила не привита. Вона загрози ніякої не несла протягом цих років і зараз не буде нести. А ті які підставились під експеремент, за їх страшно! Не знаю яку заразу їм вкололи, як вона проявить себе в організмі і чим це може грозити моїй дитині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus