USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

На Волинь завезли 19500 доз вакцини проти поліомієліту

20 Липня 2023 14:55
У Волинську область доставили 19 500 доз вакцини проти поліомієліту для проведення рутинної вакцинації. Її на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив ЮНІСЕФ у межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (ГІЛП).

Про це повідомили в МОЗ.

Поліомієліт – інфекційне захворювання, спричинене вірусом поліо, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Захворіти на поліо можуть усі невакциновані – і дорослі, і діти. Ліків проти поліо не існує, але йому можна ефективно запобігти вакцинацією.

Поліомієліт входить в 10 вакцинокерованих недуг і є в Національному календарі профілактичних щеплень, які є безоплатними. Шість доз вакцини проти поліомієліту – у 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, 18 місяців, 6 років і 14 років – забезпечують захист на все життя. Проте коли планові щеплення пропускають, цей захист суттєво знижується, тому дуже важливо їх надолужити.

У жовтні 2021 року в Україні зафіксували перший випадок поліомієліту в Рівненській області. А вже у січні 2022 року гострий в’ялий параліч діагностували у дитини з Закарпаття. Навіть один випадок такого небезпечного захворювання класифікують як спалах захворювання в країні.

У травні учасники міжнародної місії OBRA разом з експертами Центру громадського здоров’я МОЗ відвідали Чернігівську, Житомирську та Київську області. Місія відмітила, що Україна належним чином відреагувала на спалах поліомієліту наприкінці 2021 року і попри виклики воєнного часу забезпечила необхідний контроль з його ліквідації та впровадження додаткових заходів з вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus