USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

До Луцька прибув посол Австрії

9 Листопада 2017 13:27
Секретар міської ради Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Сьогодні з робочою поїздкою на Волині перебувають Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер та Почесний консул Республіки Австрія у Львові Маркіян Мальський.

Григорій Пустовіт привітав гостей у Луцьку. За його словами, йому дуже приємно зустрітися та обговорити актуальні питання. Розпочинаючи розмову, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови зауважив, що Волинь та Австрію пов'язують історичні події. Він зауважив, що свого часу у Луцьку було два меморіали, де містилися поховання австрійських військових, які загинули у роки Першої світової війни. На жаль, до наших часів вони не збереглися і були зруйновані у радянські часи.



Наголосив Григорій Пустовіт на зацікавленості міської влади у залучені австрійських інвестицій в економіку Луцька. За його словами, у нас успішно працюють підприємства з шведськими, польськими, словацькими, німецькими капіталами. Він зауважив, що був би радий, якби у Луцьку австрійські інвестори разом з місцевими бізнесменами створили спільне українсько-австрійське підприємство.

Григорій Пустовіт зауважив, що наше місто активно працює з іноземними партнерами у галузі освіти, культури, спорту. За його словами, луцькі школярі їздять у Німеччину, Польщу, Литву, де здобувають нові знання, вивчають традиції, розширюють свій кругозір. На його переконання, це дуже добре, адже саме їм у майбутньому будувати європейську Україну. Він зауважив, що шлях нашої країни у європейську сім'ю незмінний.

Розповів Григорій Пустовіт поважним гостям й про проектну діяльність Луцька. Зокрема, він зупинився на співпраці з ЄБРР у питанні модернізації системи централізованого теплопостачання нашого міста, НЕФКО щодо термомодернізації закладів бюджетної сфери. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови зауважив, що міська влада зацікавлена у модернізації рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту, зведенні сміттєпереробного заводу. Нині ці всі питання вивчаються і було б добре до їх розв'язання залучити іноземних інвесторів.



Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер подякувала Григорію Пустовіту за зустріч. Вона зауважила, що в Україні працює два роки, але на Волині ще не була. Також пані Посол представила Почесного консула Республіки Австрія у Львові Маркіяна Мальського, якого нещодавно призначили на цю посаду. За її словами, його юрисдикція поширюється на шість областей Західної України, зокрема, й Волинь.

Герміне Поппеллер зауважила, що у місті Нововолинськ працює підприємство “Кроноспан”, яке створене завдяки австрійським інвестиціям. Вона зауважила, що є зацікавленість у розвитку економічних відносин між Україною та Австрією. За її словами, при хорошому транспортному сполучені від Відня до кордону з Україною можна дістатися швидше, ніж у віддалені регіони Австрії, а тому західні регіони нашої країни є привабливими для інвестування та створення спільних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віктор Показати IP 9 Листопада 2017 14:37
Ай яке щастя !! Мільярди Фірташа, Клюєвих, Азарових і інших український і російських злодіїв легалізовані в цій країні. Вони відкрито підтримують агресію Росії прикриваючись висловом наша хата з краю. Наші ж злодії лижуть їм одне місце щоб тоже могли туди втекти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus