USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Водохреще біля кожної ополонки на Волині чергуватимуть рятувальники

19 Січня 2021 09:41
Під час купань 19 січня за безпекою волинян стежитимуть фахівці оперативно-рятувальної служби Волині.

Про це розповів Суспільному речник обласного управління ДСНС Волині Володимир Нестеров.

Біля кожної ополонки чергуватимуть чотири рятувальники та фельдшер. Начальник водолазно-рятувального відділення Андрій Левчук запевнив, що в рятувальників є все необхідне водолазно-рятувальне та аварійно-рятувальне спорядження: рятувальні круги, кінці Александрова, рятувальні ноші.
Медик обласного управління ДСНС Петро Савчук говорить: люди, які не пірнають в ополонку щодня, спочатку повинні зробити фізичні вправи, аби розігнати кров по кінцівках.

Із його слів, спершу потрібно зайти у воду до пояса, потім – по груди, і бажано не пірнати з головою. Каже: це може викликати різкий спазм судин і порушення кровопостачання головного мозку.

Занурюватися в ополонку потрібно у спеціально облаштованих місцях. У Луцьку, каже Володимир Нестеров, таких буде два – на міському пляжі біля річки Стир та на Теремнівських ставках.

Читати також: Пірнання в ополонку раз на рік у свято – ризик для здоров’я, а не очищення від гріхів

Директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль розповів, що за офіційним зверненням місцевої влади на час проведення Водохрещенських купань в області будуть зарезервовані карети швидкої, які будуть готові виїхати на місце нещасного випадку.
Як повідомлялося раніше, лікарі радять не пірнати в ополонку людям, які перехворіли на COVID-19, адже це може призвести до серйозних наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!!! Показати IP 19 Січня 2021 09:58
Най би ті пірнальщики в Храм хоч раз в рік пішли, а ніж козиритися безглуздим занурюванням на камеру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus