USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

На війні загинув головний сержант з Луцька Ігор Приступа

16 Червня 2024 13:24
16 червня при виконанні бойового завдання загинув головний сержант роти ударних безпілотних комплексів 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Ігор Приступа з Луцька.

Про важку втрату повідомили друзі військового у мережі.

Ігор Приступа на прізвисько Корнет (29.12.1978 року народження) був активним волонтером, вихованець Пласту, колишній гравець луцької команди КВК «Літри».

На захист України Ігор Приступа вперше став під час Антитерористичної операції на Донбасі. Після участі в АТО мешкав і працював у словацькій Братиславі, потім переїхав до Швеції – займався інтер’єрним оздобленням і будівництвом.

З початком повномасштабного російського вторгнення лучанин одразу повернувся з-за кордону до України, щоб знову стати до лав ЗСУ. Служив головним сержантом роти ударних безпілотних комплексів 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Воїн був нагороджений орденом «За мужність». Загинув під час виконання бойового завдання на фронті у ніч на 16 червня 2024 року. У Героя залишилися дружина, донька та син.

Історик, політичний і громадський діяч, голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич розповів, що до Пласту Ігор Приступа вступив на початку 1990-х. Був вихованцем пластового гуртка «Бобри» 9-го куреня юнаків ім. Василя Стуса та курінним цього куреня. Також був активним учасником пластівських таборів.

«Ігор Приступа – інженер, ідейний націоналіст. Учасник антитерористичної операції на Донбасі. Активний волонтер. Загинув при виконанні бойового завдання. Вічна шана Герою», – повідомив Юрій Юзич.

«Корнет...ти назавжди в нашій пам’яті, в пам’яті про ті найщасливіші студентські часи. С*ка війна», – написав у Фейсбуці депутат Волинської обласної ради Іван Мирка.

«Корнет. Ігор Приступа. Такий яскравий, щирий, відданий у дружбі, хоробрий і легкий. Як козак Мамай. Я щиро вірила, що перед такими й смерть відступає. Боляче так. Вбили виродки, вирвали з життя. Герою Слава!» – зазначила Наталя Дзямулич.

«Біль... найстрашніший рік у моєму житті. Корнетіще, братику, твоя посмішка назавжди. Ти тільки ж приїздив в Київ і ми мочили в каві твій орден мужності і нову «бричку», а митрополит ПЦУ Епіфаній особисто тобі дарував нагороду і хрестик в Михайлівському Золотоверхому. Ми так пишаємося тобою, і як нам усім тепер тебе не вистачатиме.

Друже, у кожного з нас є щось особливе, що повʼязане з тобою. Ти міг поговорити про важке і знаходив слова підтримки, міг згадати наше університетське життя і заглянути в душу. Вмів попри все сіяти сміх і вселяти віру. Ти беріг своїх бійців і сам йшов туди, куди не відважувалися інші.

Ти є, був і будеш боронити нас всіх, мій небесний воїну. До зустрічі. Царство Небесне, янголе охоронцю цієї страждаючої країни», – написав у мережі відомий луцький діджей Артем Неба.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Захисника. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Максим Показати IP 16 Червня 2024 21:20
Ніч вже йде. За верхи Ясне сонце зайшло, юнаки. Тихо спіть, без тривог. З нами Бог. З нами Бог. Цією піснею закінчувався кожен день пластових таборів у виконанні Корнета. Вічна пам'ять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus