USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На «Устилузі» з багажника вилучили майже 400 незадекларованих банок з біодобавками

13 Березня 2024 18:16
У киянина, який в’їжджав в Україну через пункт пропуску «Устилуг» «зеленим коридором», у ході митного контролю з багажника було вилучено 378 незадекларованих банок біологічно активних добавок орієнтовною вартістю 280 тисяч гривень.

Як нагадують у Волинській митниці, відповідно до статті 378 Митного кодексу та Постанови Кабміну № 434 від 21 травня 2012 року громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу. Щодо обсягів, товар можна ввозити не більше, ніж 1 упаковку виробника на особу або загальною масою, яка не перевищує 2 кг кожного найменування. Під час ввезення громадянами харчових продуктів здійснюється їх декларування.

Читати ще: Пів мільйона збитків на брендовому одязі. В Луцьку судять митника

Щодо чоловіка склали протокол про порушення митних правил за ознаками частини 3 статті 471 Митного кодексу. Недекларування громадянами товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження, тягне за собою накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus