USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

На Трампа, ймовірно, був ще один замах, він у безпеці. Нападника затримали

Сьогодні 08:58
Поблизу гольф-клубу кандидата в президенти від Республіканської партії США, експрезидента Дональда Трампа у штаті Флорида сталася стрілянина.

Про це повідомляють The Washington Post і Reuters.

Трамп не постраждав і наразі в безпеці, заявили в його передвиборчому штабі.

Син Трампа, Дональд Трамп – молодший, з посиланням на місцеві правоохоронні органи заявив, що в кущах знайшли автомат AK-47, а одного підозрюваного затримали.

Шериф міста Вест-Палм-Біч у штаті Флорида Рік Бредшоу сказав під час пресконференції, що Секретна служба повідомила його офісу про постріли біля гольф-клубу Трампа о 13:30 за місцевим часом. На той момент експрезидент США грав там у гольф.

За словами Бредшоу, агент Секретної служби помітив ствол рушниці з прицілом, що стирчав із огорожі, і «взявся» за людину. За словами посадовця, підозрюваний, якого пізніше затримали й відправили під варту, був на відстані 270–460 метрів від Трампа.

«До нас підійшов свідок і сказав: «Гей, я бачив, як хлопець вибіг із кущів, він стрибнув у чорний Nissan, і я сфотографував автомобіль і номерний знак», і це було чудово», – сказав Бредшоу.

Влада сповістила Офіс шерифа округу Мартін, який і затримав підозрюваного. Тоді свідок упізнав чоловіка.

У Білому домі заявили, що президент Джо Байден і віцепрезидент Камала Гарріс поінформовані про інцидент і «з полегшенням дізналися, що Трамп у безпеці».

Пізніше в Офісі шерифа округу Мартін у Флориді повідомили, що підозрюваного в стрілянині поблизу гольф-клубу Трампа затримали і взяли під варту. Правоохоронці зупинили його в автівці й перекрили автомагістраль в окрузі Мартін.

Затриманий правоохоронцями США 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір вчинити в неділю замах на кандидата в президенти Дональда Трампа, раніше мав проблеми з законом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Раут є самозайнятим забудовником доступного житла на Гаваях, який коментує в соцмережах поточні події, іноді критикуючи Трампа.
У 2002 році Раут був заарештований за те, що поклав руку на вогнепальну зброю, коли його зупинила поліція, після чого забарикадувався в офісі.

З відкритих джерел відомо про декілька судових справ стосовно Раута, починаючи з 1990-х років.

Державні та федеральні органи неодноразово звинувачували його в несвоєчасній сплаті податків. Так, у 2008 році на його рахунках було арештовано близько 32 тис. доларів.

Крім того, судді зобов’язали його виплатити десятки тисяч доларів позивачам за різними адміністративними справами.

Водночас син затриманого характеризує його як турботливого батька, працьовиту людину.

У своїх постах у соціальних мережах у 2022 році Раут рішуче засуджував Росію за її війну проти України й заявляв, що готовий померти в бою, вважаючи за необхідне «спалити Кремль дотла».

Торік Раут використовував свій акаунт у Фейсбуку, закликаючи іноземців брати участь у війні. Щоправда, починаючи з жовтня 2023 року, через соцмережі він закликав на військову службу афганських солдатів, вдаючи із себе неофіційного представника українського уряду.

«Афганські солдати... Україна певною мірою зацікавлена в 3000 військових, тому мені потрібно, щоб кожен солдат, у якого є паспорт, надіслав мені копію свого паспорта для відправки в Україну», – написав він в одному з постів англійською та мовою пушту.

Виконувач обов’язки директора Секретної служби США Рональд Роу відбув до Флориди розслідувати обставини ймовірної спроби замаху.

Раніше, 13 липня 2024 року, на передвиборчому мітингу в Батлері, штат Пенсильванія, у Дональда Трампа вистрілили щонайменше пʼять разів. Стрільцем був 20-річний Томас Крукс, який вів вогонь з гвинтівки AR-15. Трамп постраждав від однієї кулі – вона пробила йому верхню частину вуха. Від інших куль загинув 50-річний чоловік, ще двоє людей були поранені. Крукса застрелили бійці Секретної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дід Байден Показати IP Сьогодні 09:13
Шкода що не забили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus