USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

На території національного парку на Волині зимують 75 лебедів, снігурі та чижики

22 Січня 2021 07:00
На території національного парку «Прип’ять-Стохід» наразі зимує 75 особин лебедів-шипунів. А ще, як і попередні роки, прилетіли на зимівлю омелюхи, чижики та снігурі. З різким похолоданням спостерігається і міграція зимняка звичайного з роду канюкових.

Про цей деться на сторінках любешівської газети «Нове життя».

Кілька лебедів до морозів можна було побачити на річці Припять та Стохід навіть у Любешові. А нині вони переважно перебувають в усті Припяті – недалеко села Хоцунь, а також на Люб’язькому озері, де вода не замерзла. Зимняка бачили заплавах Стоходу – в районі сіл Заріка та Селісок.А от червоногруді красені снігурі можна побачити в різних населених пунктах Любешівщини, а також у селищному парку, оповідає старший науковий співробітник НПП «Прип’ять-Стохід» Юрій Корх.

Водночас він нагадує: тепер птахи особливо потребують підгодівлі. Для цього підійде зерно пшениці, проса, ячменю, вівса, несолене та несмажене насіння соняшника. А також залюбки пернаті поласують несолоним салом чи м’ясом, котрі треба міцно закріпити, аби їх одразу не поцупили крупніші птахи.

До слова, снігурі облюбували садок на обійсті Кузьмичів у Дольську (на фото). Як і щороку цієї пори, вони частенько прилітають, аби поласувати багряними плодами калини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 22 Січня 2021 09:18
ЇХ ПОТРІБНО ПОРАХУВАТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus